Nu känns det sådär igen, när det närmar sig jul o det nya året, konstigt att ett helt år har svept förbi igen. När jag börjar fundera på vad som faktiskt hänt detta året kommer jag knappt ihåg för det har varit så intensivt o helt fantastiskt med den ena härliga händelsen efter den andra. Tur att sociala medier finns så jag kan scrolla tillbaka o faktiskt gå igenom året dag för dag. Det finns mycket att skriva så därför kommer årets krönika bli i flera delar.

Efter ett rekordår 2018 (när jag verkligen bestämde mig för att gå all in o satsa på synlighet, här kan du läsa det om ni missat) hade jag lite oroliga tankar om hur 2019 skulle kunna bli bättre än 2018. Den oron försvann snabbt för januari startade med raketfart, i slutet av månaden släpptes nämligen min älskade bok ”Skaparglädje”, wow vilken känsla det var! I samband släppet startade jag första workshopen som bygger på boken där 340 underbara kreatörer skapade tillsammans, det var magi. Vilken kraft! Jag har sagt det förr o jag säger det igen – tillsammans är vi starka o tillsammans kan göra större skillnad i världen.

En ny idé blev verklighet när jag bjöd in gäster till ”Måndagar med Karolina”, tanken med dessa var att visa att alla kan måla. Gästerna ville jag skulle vara män som inte målar annars, med olika yrken o det viktigaste av allt –  fina härliga varma personligheter som känns så där sanna ända in i hjärtat. När jag började klura på vilka jag skulle fråga kom det första namnet till mig direkt som en klar blixt från ovan, vilket kändes så rätt för honom känner jag lite sedan tidigare o han är en otroligt ödmjuk o fin person. Han sa ja direkt o tyckte det var en rolig idé. Så först ut på premiären den 28 januari var Milad Ramezankhani en av ”Viskanbröderna” från Borås som driver flertalet caféer o restauranger. Jag var så nervös att jag nästa höll på att svimma o  som vanligt det där egot malandes med alla rädslor på en gång, ångrade att jag satt denna bollen i rullning o funderade på varför jag överhuvudtaget utsätter mig för detta jobbiga (snacka om att gå utanför boxen). Hur tänkte jag här!!!! Att måla tillsammans med någon annan jag knappt känner, livesändning dessutom samtidigt som jag skulle hålla någon form av dialog med Milad o också hinna med att hänga med i vad som sas i kommentarerna på Facebook. Det var kaos i mitt inre för jag hade ju aldrig gjort detta tidigare, så mitt mantra som upprepades var; andas, andas, andas……. det gick bra o vilken lättnad när det var klart trots att jag missade några väsentliga frågor men men vad gör det, det är ju inte hela världen. Jag klarade det o det kändes helt underbart. Kände mig tio kilo lättar samtidigt som alla spänningar släppte o jag kände mig uttömd. Den målningen vi påbörjade är under process o tanken är att vi ska fortsätta måla den tillsammans, kanske blir det en måndag nästa år………..eller inte:)

De två kommande gästerna jag fick till mig precis efter Milad svarat ja till att vara med. Jag kontaktade Tommy Ivarsson (Jontefonden) samt Emil Gullhamn (artist) o det häftiga är att båda tackade ja direkt (ingen tvekan alls), helt fantastiskt för allt bara löste sig o kändes så bra.

När Tommy Ivarsson den 25 februari skulle livemåla med mig var jag precis lika nervös som första gången o egot gnagde o hackade som en hackspett på mig om varför jag i hela friden ska vara så impulsiv o göra en massa obekväma saker i tid o otid…..jag fick återigen använda mig av strategin att andas o försöka strunta i egots malande o bara fokusera på uppgiften. För att förbereda mig lyssnade jag på båda Tommys vinterprat o hans sommarprat. Oerhört gripande, vackert o fruktansvärt – att förlora sitt barn i väntan på nya lungor o en evig oro om överlevnad är ofattbart o omöjligt att ens försöka förstå sig på. Jag o Tommy bestämde att målningen vi startade igång skulle auktioneras ut på Jontefonsdgalan till hösten. Wow vilken livesändning det blev, jag ryser även nu när jag skriver. Det var som om Jonte var med oss i ateljén när vi målade o det var en otroligt stark upplevelse. Veckan efter lyssnade jag på Tommys bok ”Hudlös”, jag grät o grät precis som när jag lyssnade på hans prat. Har ni inte lyssnat på honom så lyssna för även om det är sorgligt är det vackert o fint att höra om känslorna, livet o tankarna som pågår i allt det fruktansvärda.

Den 25 mars gästade bästa Emil Gullhamn ateljén. Han är en grymt duktig artist som spelade på min invigning av ateljén i augusti 2018. Målningen vi skapade skulle bli ett skivomslag (som snart släpps) med fokus på det abstrakta. Mötet med Emil var ljuvligt för mycket av det han sa om processen o skapandet av musiken kunde jag känna igen mig i, genom målerit, väldigt spännande. Det bästa var att han hade med sig gitarren (vilket var en överraskning även för mig) o spelade en låt i slutet med färgiga händer o fingrar:) Det var galet häftigt!
Här med tredje gästen började jag känna mig lite mer trygg o kunde njuta mer av nuet, vårt samtal o processen o det kändes skönt. Jag var överlycklig för att än en gång lyckats övervinna egot o faktiskt genomfört det jag startat igång. Responsen var helt makalös o jag fick sååååå oändligt mycket kärlek o hejarop från er.

I efterhand såhär är jag så tacksam för att jag är impulsiv, spontan o följer flowet för det skapar så mycket fint i livet, det berikar livet. Så tack min äskade drivkraft för utan dig hade jag aldrig gjort detta o då hade jag gått miste om så många fantastiska upplevelser.

Solsken
Karolina

Tjohoooo boka in söndag 15 december kl 12-15 för då blir det JULKLAPPSKUL i ateljén med skattjakt o glögg🎁❤️🎄🤶❄️🥁

Visst låter det roligt?

Bjud med nära o kära på lite mys o roligheter🥰 ateljén är fylld med fina julklappskitt, målningar, brickor, sammetskuddar o målarmaterial. Det finfina är ni kan lösa klapparna i lugn o ro medans ni njuter av glöggen. Jag lovar att det finns något för alla plånböcker o smaker💗

Hjärtligt välkomna till Salmeniigatan 9 i Borås, ett tips är att komma vid öppning om ni vill ha störst chans att hitta skatten………..

Solsken
Karolina

Oj vad tiden flyger iväg, helt galet att det snart är första advent o julen är på intåg. Älskar tiden o myset fram till själva julafton sedan kan det kvitta för då vill jag ha vår igen:)

Det är en hel del roligheter kvar innan det nya året så därför har jag sammanställt det här:

Måndag 18 november kl 19.00 blir det livepresentation på Insta & Facebook av Pingvinluciatåget.
Onsdag 20 november kl 19.00 PINGVINSLÄPP Inlägg på både Insta & Facebook
Söndag 24 november runt 18 Jontefondsgalan – livesändning under auktionen av min & Tommys målning.
Tisdag 26 november kl 16-19 Julmys i ateljén med glögg o kramar

Fredag 29 november PINK FRIDAY livesändning på Facebook kl 17.30 o livesändning på Instagram kl 07.00 med erbjudanden som bara gäller för de som ser liven i direktsändning därefter tas videoklippen bort så det gäller att hänga med den tiden det blir.

Söndag 15 december kl 12-15 Julklappskul i ateljén med skattjakt o glögg

Den 20 december åker jag o familjen på semester i två veckor så därför kan det vara bra att beställa julklappar o skapargodis senast onsdag 18 december så att jag hinner få iväg allt till er innan. Vill ni hälsa på i ateljén andra tider än ovan går det jättebra, slå bara en pling innan eller skicka iväg ett mail eller PM så att jag är på plats.

Solsken
Karolina

 

 

 

Tjohooooo boka in ”TAVELSLÄPP” 29 o 30 oktober!

Släpp av nya serien ”Namaste goes crazy” o ni kommer se en helt ny stil o sida av mig i dessa verk.

Såhär går det till:

1. LIVE presentation på Facebook tisdag 29 oktober kl 19.00. Då presenterar jag varje målning med namn, pris o storlek i nya hemliga serien ”Namaste goes crazy”. Tanken är att alla hinner fundera o i lugn o ro o verkligen se de olika målningarna innan själva släppet.

 

2. TAVELSLÄPP med Vernissage & bubbel i Borås 30 okt kl 17.30-19.30 Textile Fashion Center ”teatern”, gå in genom huvudentrén o följ skyltar, hiss finns o det är enkelt att hitta. För er som inte har möjlighet att komma till Borås gör jag ett inlägg kl 17.30 med bild på varje målning (namn, pris o storlek) både på Instagram o Facebook o sedan är det…..

3. Först till kvarn! Fritt fram att paxa/kommentera med namn på den eller de konstverk du önskar adoptera.

4. Därefter får du en bekräftelse på om du är först.

Målningarna i denna serien kommer vara hemliga fram till presentationen så missa inte 29 o 30 oktober om du är nyfiken på en helt ny stil o serie från mig.

Vem bjuder du med dig på tavelsläppet?

Solsken
Karolina

Funderar på det här med kreativitet o inspiration, jag har skrivit om det flera gånger innan för det är så himla intressant vad som styr oss. Jag tror att att inspirationen kommer inifrån, att det är en inre kraft som vi alla besitter. Men har vi inte använt oss av kreativiteten på länge kan det ibland behövas en trigger för att väcka upp inspirationen som tex när vi ser något vackert, hör en skön låt eller liknande. För att hålla igång kreativiteten är det daglig stimulans som är nyckeln (det har jag märkt genom åren då jag testat lite olika metoder) o med det menar jag att om vi gör något kreativt varje dag, om det så bara är 10 minuter så är det så värdefullt o jag kan lova dig att det blir skillnad.

För tillslut när motståndet lagt sig o alla hinder slutat pocka på din uppmärksamhet (ska bara tvätta, ska bara hämta det, ska bara göra det, ska bara, ska bara, ska bara) så blir det enklare o enklare att ställa sig vid staffliet (eller vad det nu är du älskar att skapa). För då har kroppen börjat känna vinsten i att vara kreativ, känslan o lugnet o välmåendet infinner sig som skapandet uppbringar. Tillslut blir det en inspirationsspiral, så att du blir inspirerad av dig själv o det i sin tur skapar ännu fler ideér o kreativa impulser – väldigt coolt! Tänk att vi faktiskt alla bär på skaparkraften inom oss, det är bara det där egot som hela tiden vill hålla oss tillbaka i samma invanda gamla mönster o trygghet, vilket är rätt tråkigt faktiskt!

Så med detta vill jag utmana dig i att göra något kreativt varje dag med start idag, nej – inga ursäkter om att du måste skjuta upp detta på framtiden för att du inte har färg, redskap eller annat (som egot redan börjat hindra dig med). Ja jag vet precis för så är det för mig också, egot eller om du hellre vill kalla det papegojan/rösten/smurfen som sitter axel o maler o tycker en massa hit o dit om allt!!!! Ta det som finns i din närhet om det är att virka, sticka, knyppla, sy, skissa, klippa, klistra collage, binda kransar – något kreativt bara, vad som helst!

Nu är det dags att ta över rodret o visa vem som bestämmer!

För mig föder variation inspiration så testa att gör något nytt i skapande varje dag så kommer det hända grejer kan jag lova.

Ser fram emot att höra om hur du upplever inspiration, vilka antar utmaningen?

Solsken
Karolina