Det blev en fantastiskt lyckad trädgårdsvernissage 21 juli i Varberg som jag hade för tredje året i rad med över hundra glada besökare. Eftersom det var så många som ville vara med men inte kunde pga avstånd o annat gjorde jag en livevernissage på Facebook innan jag öppnade för besökarna. Den är sparad o går att se i efterhand o hittills har den visats för över tjugotvåtusen personer, vilket är sååå häftigt! Missade du den finns den att se här!

Det som är så himla härligt är att träffa o prata med alla o det bästa av allt är att höra de olika tolkningarna. Jag skriver ju som du vet texter om målningarna, det har blivit en del i processen som är väldigt viktig för mig själv. Det är som om jag sorterar o verkligen känner in varje målning o dess budskap, kanske vad som skett under processen, tankar o allt annat som snurrar inom mig under resans gång. När jag får ner orden på pränt är det som om jag får mer struktur på känslorna, vissa saker tydliggörs o även förvånar mig. Jag kan vända o vrida på mig själv, analysera o ta in processen på ett djupare sätt. Så därför har skrivandet blivit en viktig pusselbit i skapandet o kanske kan det så ett litet frö hos dig eller sätta igång en tanke………

Förra veckan började jag presentera varje målning med tillhörande text på både Facebook o Instagram för att jag fick så många mail o meddelanden från följare (efter livevernissagen) att de ville se texterna tillsammans med målningen för att kunna läsa o begrunda i lugn o ro. Vill du se alla finns de i mina flöden, flera är sålda men några godingar finns kvar. Några finns på hemsidan, klicka här!

Här kommer en ljuvlig målning som jag gärna vill besätta om, ”A cat called Morris” (såld).

Detta är magi, vissa målningar är bara sååå mycket magi i. När motiven på något vis bara blir o att det redan är förutbestämt på något sätt. Svårt att förklara med ord eftersom det är en upplevelse i mig, men jag älskar det! Blir helt tagen av processen o stunden där jag får vara en del av det mäktiga o stora som sker – som om universum svingat med sitt trollspö o jag, duken o färgerna omges av guldglittrande stoft. Vi förlorar oss i nuet o tillsammans går vi på upptäcksfärd på ängen o plötsligt ser jag katten Morris som smyger fram sin lilla nos i ett hav av ljuvliga vallmo. Det sprakar av färger i nyanser av orange, rödviolett o rosa som för mig står för kraft o energi. I kattens blick finns en glimt av något hoppfullt, kanske en inblick i framtiden som lyser av nyfikenhet o förväntan om vad som komma skall.
Solsken
Karolina
Det finns fler bilder från Trädgårdsvernissagen på Instagram o Facebook. På denna bilden står fina Nettan & jag med Morris.
 

 

 

 

Jag kan gladeligen berätta att det blir en repris på förra året succé – trädgårdsvernissage på Solbadsvägen 97 Apelviken i Varberg i sommar igen, så boka in 21 juli redan nu!

Jag har också lovat en livevernissage på Facebook i samband med detta o det känns jättekul, superhärligt att ha något att se fram emot. Boka in tisdag 21 juli oavsett om du kan besöka mig i Varberg eller via Facebook för jag vill så gärna träffa dig o ha dig med.

Det blir en festlig dag med inspiration o färgstark Karolinakonst så titta förbi på lite trevligheter. Målningar o inredningsdesign skapat med massor av kärlek o solsken. Pga nuläget är det tidsbokning som gäller för att vi inte ska bli för många samtidigt o hålla avstånd o ändå ha en festlig vernissage.

Facebook vernissage kl 12.00

Välj mellan dessa tider o skicka ett mail eller sms med ditt namn samt hur många ni blir som vill besöka trädgårdsvernissagen:

13-13.30
13.30-14
14-14.30
14.30-15
15-15.30
15.30-16
16-16.30
16.30- 17

Detta tror jag blir strålande!

Solsken
Karolina

Det är sannerligen förändringens tid o detta är ett väldigt bra tillfälle att reflektera över hur allt fungerar i livet. Vad känns mindre bra o vad behöver justeras o ändras för att gå en annan väg? Det är nu när hela världen är i förändring som det är mycket lättare att göra förändringar själv i livet. Man kanske har en längtan efter att ge mer tid till sin hobby, måla mer, testa något nytt men inte gjort något åt det eller relationer som man kanske är färdig med, oavsett hur litet eller stort det är så är det rätt tid att ta tag i det nu o take action!  

Jag försöker ge mer tid åt nuet – att följa nuet helt å hållet o vara i det så mycket det bara går, för det balanserar o ger djupare kontakt med mitt inre. Promenader i naturen, yoga, träning, måleri, trädgårdsfix o mycket tid med familjen är det som ger kraft. Jag har skalat bort planering o allt som inte ger solsken o tar varje minut som den kommer. Det är härligt! Jag rensar o röjer i hemmet, ateljén, skafferi, förråd – ja nästan överallt, för att städa bort det som jag känner energimässigt har stagnerat o behöver tas bort. På så sätt städar jag i min själ o det känns ljuvligt. Allt som inte längre ger glädje gör jag mig av med så att det kan gå vidare till någon annan, ett materialistiskt kretslopp helt enkelt! 

Även i webshopen behövdes det förändringar, vilket känns spännande o skönt! Alla konsttryck o sammetskuddar är bortplockade. Det kommer istället bli signerade limiterade artprints av några få motiv i storlek 50x70cm längre fram när tiden känns rätt. Sammetskuddarna blir tillfälliga limiterade kollektioner då o då av enstaka motiv, de kommer fortfarande vara närproducerade o skräddarsydda av Doris design (min mamma). Vykorten gör en come back o i mitten av juni kommer de nya ljuvliga brickorna, klicka här för att förköpa!

Originalmålningarna kommer styras helt efter känslan så vissa kommer fortsätta att skänkas till välgörande ändamål b.la till Jontefonden, andra blir endast signerade limiterade artprints, andra släpps vid speciella tillfällen såsom tavelsläpp på sociala medier, liveutställningar, turnéer, trädgårdsvernissage o andra kuliga happenings några gånger om året. Några få av de mindre finns i webshopen, klicka här!

Jag älskar variation o att göra på olika sätt – ombyte förnöjer helt enkelt!

Förändringens tid skapar nya stigar att vandra, vilken väg väljer du? 

Solsken 
Karolina 

Tjohoooo nu är det dags för mor & farföräldrarna med barnbarn att släppas. Denna kull är rultiga goa pingviner med ryggveck o härlig utstrålning, de är i vit glasyr med hjärtan i äkta guld. Med start imorgon presenteras en eller ett par per dag med namn, storlek samt pris fram till dagen innan släppet. Ha du aldrig varit med på pingvinsläppet tidigare så berättar jag här nedan hur det går till:

1. Presentation på Facebook o Instagram med start torsdag 23 april – 30 april. Då presenterar en pingvin per dag med namn, pris (från 1500kr -2500kr) o storlek. Tanken är att alla hinner fundera o i lugn o ro o verkligen se de olika pingvinerna innan. Dessa är glaserade i vitt med hjärtan i äkta guld.

2. PINGVINSLÄPP – 1 maj kl 10.00 – det är då det händer!!!!! Jag lägger ut ett inlägg med bild på varje pingvin (namn, pris o storlek) både på Instagram o Facebook o sedan är det…..

3. Först till kvarn! Fritt fram att paxa/kommentera med namn på den eller de pingviner du önskar adoptera.

4. Därefter får du en bekräftelse på om du är först.

Så boka in 1 maj kl 10.00 i almanackan så du inte missar släppet.

Solsken
Karolina

 

Tjohooooooooooo!

Jag tänkte att vi ska göra något kul eftersom det är påsk till helgen o flera av oss får vara hemma o fira. På skärtorsdag, långfredag o påskafton kl 11.00 alla dagar blir det roliga happenings live på Facebook, två av dagarna blir det äggjakt (med fina vinster) o en av dagarna måleri. Jag kommer berätta live hur allt går till så det gäller att hänga med direkt:)

Visst är det en roligt idé?

Vill också passa på att tacka för allt skaparglädje ni sprider till världen genom att vara kreativa o måla, det får mitt hjärta att sjunga av lycka. Böckerna finns påfyllt i lager igen o så även de lila förklädena, ljusrosa väntas senare i veckan. 

Solskenskram
Karolina 

 

PÅSKERBJUDANDE gäller fram till lördag (så långt lagret räcker):

Fina presentkitt med ”Grönskande lycka” samt ”Love is in the air”. Båda kitten är inslagna i cellofan med 1 stor bricka (värde 350-399kr) samt 4 smörgåsunderlägg (värde 316kr) allt i samma motiv. 

Grönskande lycka, klicka här!

Love is in the air, klicka här!