Före & efter

Förra veckan fick tv- rummet och vardagsrummet sig en rejäl färgboost. Oerhört värdefullt att ha en lillebror som är målare och fantastisk på sitt jobb. Kände för en förändring och ville skapa en mysigare, personligare och mer ombonad känsla. Sedan vi flyttade in i huset 16 maj 2018 har vi inte gjort någonting åt de vitmålade väggarna i de två rummen. Tänkte att det var praktiskt med vitt och att vi skulle bo in oss först. Och åren går…… trots att jag tyckt att det varit ganska trist och intetsägande har det ändå funkat. Dessutom får jag min dagliga färgdos ute i ateljén vilket gör att kreativiteten inte alltid räcker till för hemmet och inredningen. Men nu var det äntligen dags att ge tv-rummet lite kärlek och i flödet åkte även vardagsrummet med. I detta inlägg får ni se det sistnämnda och i nästa inlägg tv-rummet.

Till detta rum där vi har både soffgrupp och matsalsbord hade jag en idé som var ganska vågad och en smula osäker på om det kanske skulle blir föööör mycket. MEN kära bror sa – det är ju bara att måla om ifall ni inte skulle trivs med färgerna. Jag skrattade inkännande för det är ju precis de orden jag själv uttalar titt som tätt….. Denna hösten har jag haft och har fortfarande en enorm dragning åt orange, burnt sienna och varmare toner. Går liksom inte att få nog. Vi har sedan några åt tillbaka matta, tavlor, kuddar och andra detaljer i just den färgskalan som passar superfint till vår gråblå sammetssoffa. 

Åkte ner till Färgbolaget och valde ut två olika kulörer som harmoniserade med varandra och bara namnen säger allt, Poetry red och warm blush, det magiska är att den röda skiftar åt både orange och mörkröd beroende på hur ljuset faller in. Warm blush målades i taket och på väggarna i matsalsdelen med Poetry red på lister och element. I den andra delen är den nyansen genomgående på väggar, element och lister. Älskar konstrasterna mellan det ljusa och mörka, fantastiskt vackert hur de likt en symfoni samspelar med varandra. Och vilken skillnad det blev sååååå mycket mer trivsamt och mysigt att jag vill vara här inne hela tiden. Nu ser det vita köket i rummet intill supertråkigt ut, det är kvar sedan vi flyttade in så vi får väl se när det blir dags att ta tag i den renoveringen. Det blir ett senare projekt. Tänk vad lite färg kan göra och att våga gå utanför den trygga invanda boxen likväl i hemmet som på målarduken och klädval. Visst blev det en skön förvandling? Granen lyser upp så fint och skapar julstämning tillsammans med väggar och tak. I skrivande stund sitter jag här i soffan med tända ljus och mörkret mjukt vilandes utanför. Oj vad jag njuter av känslan som infinner sig just precis nu.

Färg är sannerligen livet och livet är sannerligen färgmagi. Det bästa är att det finns mängder med nyanser att skifta mellan beroende på dagsform och sinnesstämning. Eller vad säger du?

Nedan kan ni se före och efterbilder på hur det blev.

Solsken
Karolina

 

Födelsedag

Igår för sex år sedan fyllde jag 40 år och var vid ett vägskäl! Satsa eller göra något annat? Jag gjorde det förstnämnda och under dessa år har det hänt makalöst mycket i livet. Ni som följt mig länge vet, det är helt fantastiskt vilken utveckling och resa! Vi har vuxit och blivit en stor solskensfamilj på över 34.600 på Facebook & drygt 14.400 på Instagram som tillsammans sprider skaparglädje. Och vi blir fler och fler för varje dag som går. Det är wow❤️helt magiskt underbart att få dela måleriet, skrivandet och kreativiteten med er.

Tack livet för att jag fått uppleva ett år till på denna jord. Tack för min älskade familj, min man Christian och kära Felicia som alltid går hand i hand med mig❤️hurrra för livet ❤️

 

Solskenskramar
Karolina

Hjältetråden

Att hjälpa varandra är viktigt❣️

Jag träffade Sara för första gången på Jontefonden ’s välgörenhetsmiddag ”En middag för livet” i början av året. Då hon stod på scen med sin man och berättade om deras son William som blivit hjärttransplanterad och det berörde mig väldigt starkt. Senare på kvällen kom Sara fram till mig och berättade om sin kreativa idé med Hjältetråden.

Sedan William var två år har de tillsammans pärlat en tråd för att synliggöra hans resa och behandlingar. Det utvecklades till att Sara ville göra mer, vara med och förändra och sprida detta vidare inom barnsjukvården så att alla sjuka barn får skapa sin alldeles egna hjältetråd. För att öppna upp för samtal, känna gemenskap, öka förståelsen och hjälpa barnen med bearbetning och acceptans. Väldigt rörande och vackert.
Det är ett fantastiskt viktigt arbete som jag tycker ska lyftas och spridas. För att stötta detta köpte jag några armband och gav nära och kära, en superfin present i dubbel bemärkelse. Framöver ser jag fram emot att vara med och designa unik pärla. De har även träffar där volontärer tillsammans skapar armband (de ni ser på bilden), senast var i Alingsås och jag hade så väldigt gärna varit med men kunde tyvärr inte den dagen. Hoppas på fler tillfällen snart, kanske nästa gång här i Borås?

Så börja med att gå in på Instagram och följ, dela och sprid Hjältetråden så mycket ni bara kan. Så hoppas jag att vi ses när vi bokat in en pärldag ❤️ tillsammans är vi starka och livet är till för att hjälpa varandra!

Solsken
Karolina
När jag var liten flicka drömde jag om att få jobba i matbutik i kassan när jag blev stor. Lekte ofta affär och tyckte det var superkul, älskade att stå vid kassaapparaten som var kreativt uppbyggd av diverse prylar och sedan packa ner i fina påsar. Jag lekte ofta själv, ibland med lillebror och drömde mig bort till framtiden. Med åren utvecklades drömmen till ett yrke som dekoratör. Mitt gymnasieval var enkelt, tre år på handels -& administrationsprogrammet. Direkt efteråt fick jag jobb i en barnklädesbutik där jag trivdes fantastiskt bra och hade väldigt roligt. Jag njöt av att packa upp alla små färgglada plagg, fixa, skylta om, ändra i butiken, åka på mässor, inköp och framförallt sprida glädje till kunderna.

Sedan blev det att testa olika jobb; tryckeri, matbutik, flygplatsen, innesäljare, utesäljare, innesäljare igen. När jag började måla 2005 klingade något an inom mig och jag förenades med mig själv på ett nytt sätt, det var som att komma hem. All ledig tid var med färgerna medan timmarna som spenderades på arbetet skavde. Vilket gjorde att det kom till en brytpunkt där jag bara var tvungen att göra något åt situationen. Jag sa upp mig från säljjobbet och utbildade mig till folkhälsovetare i jakten på att hitta ”det rätta yrke” som för mig hade landat i att det skulle vara något mer meningsfullt. Längtade efter att jobba med något som kändes gott ända in i själen och bidrog till nytta på ett djupare plan som verkligen betydde något. På så sätt gav mig djupare mening med livet. Den känslan fick jag uppleva för första gången när jag efter mina studier började vikariera på en skola. Att jobba tillsammans med barnen var just den där meningsfullheten jag sökt efter så länge och oj vad det berörde mig. I oktober år 2013 gav jag mer utrymme till skapandet som övergick från hobby till enskild firma, jag hade fler kurser som gav mig otrolig inspiration och känslan av att göra skillnad genom att påverka människor med färgerna. Väcka upp den kreativa kraften och allt fantastiskt det medför. Det uppfyllde också känslan om meningsfullhet inom mig. Jag kände mer och mer att jag var på rätt väg i linje med hur jag faktiskt ville leva fullt ut med hjärtat.
En dröm om ett eget galleri föddes efter vägen så jag och en vän startade Galleri Villastaden. Att genom konsten och måleriet få beröra människor och sprida solsken kändes betydelsefull och gott i hjärtat, blev förundrad över hur färg och form fick människor att stanna upp och känna. Otroligt inspirerande! Jag jobbade parallellt med barnen på vikariejobbet vilket var en strålande kombo i uppbyggandet av att forma en kreativ framtid.
Åren gick och tillslut avslutade jag lilla firman och hade sagt hej då till skolan, det var då jag startade aktiebolag för att med full kraft våga ta nästa kliv och expandera. Ja och sedan 2018 när jag verkligen satsade allt, då utvecklades entreprenörskapet i en väldig hastighet och vilken resa jag fick vara med på. Det var också då vi flyttade till huset och min drömateljé blev verklighet. Under pandemin jobbade jag nästa dygnet runt för att hinna med allt och räcka till i den enorma efterfrågan, fler kurser skapades med ännu fler deltagare, målning efter målning flödade fram, lagret i källaren växte, mängder med solskenspaket skickades ut i världen och Karamellbutiken/lagret fick äntligen flytta från hemmet till en egen lokal. Det var väldigt roligt och gav mig enormt mycket glädje samtidigt som det var hårt slit men värt varenda sekund.
Förmodligen såddes det lilla drömfröet där och då redan som liten flicka ……..tänk vad små små frön kan utvecklas till det mest magiska. Nu finns Karamellbutik med konst, böcker och skapargodis inslaget i fina rosa paket och påsar. Ett paket med solsken med förhoppningen att sprida glädje till alla på vägen genom världen.
Tankens kraft är enorm……..
Hade ni några drömmar som barn?
Detta är första delen av berättelsen om min resa som jag kommer skriva mer om i framöver men också finns med i nya boken som är under process❤️
Solsken
Karolina

NU KAN JAG BERÄTTA

Nu ska jag berätta………

 

Året 2023 är sannerligen förändringens år. Efter tre intensiva år med expansion och satsningar landar jag mer och mer i att skala av och samla ihop mig. Jag har funderat mycket kring vad jag vill, vart jag är påväg, hur ska jag fortsätta, i vilken riktning. Jag har alltid kunna se mina visioner tydligt och målat upp inre bilder om mina drömmars mål. Såsom att jag vill inspirera människor över hela världen att börja måla, skriva en bok, jag har drömt om att bygga upp ett team runt mig som sprider Skaparglädjen. Att jag genom min stora passion kan få fler att våga och göra det det som hjärtat viskar efter. Jag älskar det jag gör och älskar att inspirera, så är det fortfarande. Men allt har snurrat på med en sån kraft och i ett väldigt högt tempo att jag under förra året var alldeles för mycket i drivet och görandet vilket gjorde att hjärtats röst blev svagare och svagare. (Jag ångrar absolut inte det som varit för det har bidragit till lärdomar och det som är idag).

Så i mitt årsbokslut 2022 lovade jag mig själv att ta bättre hand om mig, verkligen mycket mer och att landa i balansen där hjärta och hjärna lever i harmoni. Samt mer tid med familjen.

 

Det har blivit många förändringar på olika plan, mentalt och fysiskt, mindre och större justeringar. Jag hade nått en punkt där jag kände att jag försummat min hälsa med träning och kost. Kände mig inte engerifylld på samma sätt som tidigare vilket resulterade i att jag behövde hjälp av bästa coachen /PT Samantha Fernandez (Boråsmassagen).
Under fem månader har vi jobbat med balansen, att hitta en hållbar hälsosam livsstil som jag kan fortsätta med. Inget extremt, ingen hets utan ett helhetsperspektiv som jag kan leva med och i varje dag resten av dagarna här på jorden. Hon har pushat, utmanat och peppat, fått mig att reflektera i helt nya banor för att kunna se mina mönster, brister och styrkor tydligare. Medvetenheten har skapat förändringar och väldigt många insikter. Det är bland det bästa jag någonsin investerat min tid och pengar i. Så tack fantastiska Samantha❤️

Parallellt med detta har frågorna dykt upp var och varannan dag – vad ska jag göra ? Vad tycker jag är kul? Vad gör mig glad? Vad vill jag lägga min tid på? Jag har en längre tid haft svårt att se nya visioner och mål, för jag vet inte och jag har uppnått det mesta hittills som jag fokuserat på och drömt om. Men nu då? Vad händer härnäst?

Kära Glädjespridare Helena Hellström sa en gång till mig, gör bara sånt som är ”HELL YES”. Istället för att krångla till det och komplicera allt. Säll dig en enda fråga – är det ”hell yes”? Ja eller nej!
Där och då får du svaret. Visst är det klockrent och enkelt?

Jag vill måla, skriva och inspirera för det älskar jag, det är fortfarande min stora passion och ett rungande ”hell yes” helt klart! Men jag kan inte riktigt se hur och på vilket sätt, det håller på att omformas. Men detta vet jag nu👇

 

📖Min nya bok lägger jag på paus den har gnagt, hängt över mig och känts blääää. Och nu äntligen förstår jag varför och det är underbart när poletten trillar ner. I boken skriver jag om min resa från det att jag började måla 2005 tills idag. Som då var 2022 när manuset var klart och det är just det som är det stora skavsåret – den behöver en fortsättning in i 2023 eftersom det är förändringens år och väldigt betydelsefullt. En hel del avslutas, transformeras och byter skepnad, vilket gör att utvecklingen tagit en annan riktning. Så den får ni helt enkelt vänta på ett tag till.

🎨Fysiska kurser, kreativa event och one-to-one sessioner är något jag pausar (förutom de som redan är inbokade).

🛍️Karamellbutiken flyttar och blir enbart lager och webshop med ”eventkvällar” (berättar mer om detta senare). Vi ska jobba på ett annat sätt. Lokalen är uppsagd till den 31/10 och vi väntar på en ny så vi får se vart i Borås det blir. (Hojta gärna till om du vet något dom skulle passa oss). Därav att det bara är två tillfällen till med öppen onsdagsateljé, så passa på.

👩🏻‍🎨Jag älskar mina onlinekurser vilket det kommer det bli fler av och i en annan form som jag berättar mer om snart.

🎨Karamellbutiken på Instagram och Facebookgruppen kommer fortsätta att inspirera med sprudlande skaparglädje. Här finns det mängder av roligheter som jag & Wilma har planerat.

👜Jag kommer rensa bland min design vilket betyder att väskorna ska bort. Även vissa posters kommer försvinna, nya ska läggas till. Så brickor, posters och servetter är kvar, en solskenskalender 2024 blir det såklart och kuddar i mindre upplagor då och då.

Men än så vet jag inte, nu är nu och än en gång är jag i ovissheten. Jag utmanar mig i att vågar välja bort, skala av, säga hej då för att samla energin och istället fokusera på det som är ”HELL YES”❤️

 

Tack för all kärlek ni sprider och för att ni håller mig i handen på resan ❤️

 

Solsken
Karolina