Skulpturer - Skulpturer av pingviner & ugglor | Anna Karolina Larsson - Konstnär & Inspiratör

KERAMIKSKULPTURER

Nyfikenheten efter nya material öppnade vägen till leran och 2016 var det dags att börja med keramik. Det blev kärlek vid första knådtaget! Att låta händerna fritt forma leran och skapa skulpturer är helt ljuvligt, en helt annan upplevelse än måleriet.

Mina kära ugglor och pingviner är skapade med mycket kärlek, där var och en har sitt speciella uttryck, personlighet och namn. De flesta är rakubrända därav de häftiga effekterna som krackeleringen och skimret, andra är bubbleglaserade vilket ger helt andra effekter. Här kan du se hur processen går till, klicka! De olika familjerna har olika teman som tex prinsar & prinsessor, ”pingviner på resa”, pingviner som ska gå på kalas, pingvinluciatåg, tomtepingviner, blomstepingviner o pingvinungar, mor & farföräldrar med barnbarn o galagrabbar. Jag anordnar så kallade pingvinsläpp på Instagram och Facebook och då gäller det att vara snabb, för det är först till kvarn som gäller. Nästa släpp blir 20 maj kl 18.00, såhär ser de ut!

Såhär går det till:

1. Presentation av pingvinerna under vecka 20 –  inlägg på både Facebook o Instagram med namn o pris på alla godingar för att ni ska kunna fundera, se o känna i lugn o ro.

2. PINGVINSLÄPP – 20 maj kl 18.00 det är då det händer!!!!! Jag lägger ut ett inlägg  (namn, pris o storlek) på alla pingviner både på Instagram o Facebook o sedan är det…….

3. Först till kvarn! Fritt fram att paxa/kommentera med namn på den eller de pingviner du önskar adoptera.

4. Därefter får du en bekräftelse på om du är först.

Det har blivit många skulpturer med tiden och det är fantastiskt att så många gillar mina älsklingar. Jag har funderat mycket kring vad pingvinerna vill säga mig. Jag känner så mycket för dessa raringar att jag nästan har svårt att hitta ord som beskriver. Men jag tror att de har kommit till mig med en uppgift om att sprida kärlek till omvärlden och att påminna oss om att känna tacksamhet för andra människor.

De flesta vilda pingviner lever ett hårt och tufft liv, där det handlar om att överleva och fokus är mat för dagen, de blir skadade, simmar och dyker i värsta stormar ändå kämpar de vidare och fortsätter för att komma hem med mat till ungarna. Det fascinerar mig oerhört mycket och trots sitt hårda levnadssätt har de en avslappnad, cool och ödmjuk utstrålning. De berör mig så starkt med deras unika, charmiga, personliga och alldeles alldeles underbara sätt. De lever så många många tillsammans tätt intill varandra, värmer varandra och sprider kärlek.
Tillsammans är de starka – precis som oss.


 

Kontakta mig gärna om du vill veta mer eller bara är nyfiken på något av det du ser. Det kan vara allt från materialval till tanken bakom verket eller hur ett köp går till som du är nyfiken på. Självklart går det bra att handla direkt av mig – hör bara av dig via mejl eller telefon så löser vi det enkelt.