Om mig | Anna Karolina Larsson - Konstnär & Inspiratör i Borås
0

Du har inga produkter i varukorgen.

OM MIG

Måleri och keramik är min stora passion! Att få gå in i skaparbubblan och stänga ute omvärlden ger sinnesfrid och enorm glädje. Jag började måla 2005 och skulptera 2016, sedan min första utställning 2011 har jag deltagit i flera utställningar och event varje år.

Kreativiteten har alltid funnits i mig och jag älskade bildlektionerna i skolan. En längtan av att måla växte med åren och det var en kurs i Vedic Art hösten 2005 som satte fart på skaparglädjen. Jag blev uppslukad av färgerna, lekfullheten och det kravlösa. Sedan dess är måleriet en viktig del i mitt liv, det är min frizon och den blir starkare och starkare ju mer jag målar och allt runt omkring blir mer meningsfullt.

I större delen av mitt vuxna liv har jag sökt och försökt hitta något yrke som verkligen fångat mig, jag har arbetat i olika branscher och studerat på högskolan men aldrig riktigt känt den där föreningen ända in i själen, när pusselbiten faller på plats. Under många år var måleriet ett stort intresse som växte mer och mer, tillslut utvecklades det till ett företag och det var då pusslet blev helt. Det är fantastiskt att få möjlighet att arbeta med det jag älskar och som driver mig framåt, sökandet förde mig till måleriet och tillbaka mig själv –  jag har hittat hem.

Nyfikenheten efter nya material öppnade vägen till leran och 2016 var det dags att börja med keramik. Det blev kärlek vid första knådtaget! Att låta händerna fritt forma leran och skapa skulpturer är helt ljuvligt, faktiskt lite roligare än måleriet periodvis. Läs mer om min keramik här!

Inspirationen hämtar jag från allt i min omgivning, oftast av människor och platser. Bland annat från Öland om somrarna och från mina målarkurser med alla fantastiska barn och vuxna. I mars 2012 var jag även på målarresa i Kerala, Indien.

På bloggen delar jag med mig av måleriet och livet, där kan du få tips och kanske nya ideér till ditt eget skapande. Det är fantastiskt roligt och skönt att skriva om allt som måleriet väcker och samtidigt kunna dela mina tankar med er. Bloggandet får mig att dyka djupare in i mig själv för att sätta ord på den kreativa processen, där jag möter mig själv och mina innersta känslor på ett annat plan, som en spegling.

 

   

Följ mig gärna på InstagramFacebook & Youtube för mer inspiration och tips!

MIN VÄG

Mastermind – entreprenörsskap Online 2018
Konstnärslyftet (företagsutveckling) Online 2017
Teknikutbildning (måleriteknik) Online 2017
Keramikkurs Borås 2017
Kroki – Ålgården Borås 2017
Keramikkurs Borås 2016
Fortsättningskurs Vedic Art Öland 2016
Lärarutbildning Block C Vedic Art Öland 2015
Fortsättningskurs Vedic Art Öland 2015
Repetition lärarutbildning Vedic Art Medevi Brunn 2015
Repetition lärarutbildning Vedic Art Öland 2014
Fortsättningskurs Vedic Art Öland 2014
Fortsättningskurs Vedic Art Öland 2013
Lärarutbildning Block B Vedic Art Sandared 2013
Fortsättningskurs Vedic Art Indien 2012
Inspirativ målning Vedic Art Borås 2011
Lärarutbildning Block A Vedic Art  Kungälv 2011
Rymdkurs Vedic Art  Borås 2011
Fortsättningskurs Vedic Art  Öland 2011
Fortsättningskurs Vedic Art  Öland 2010
Fortsättningskurs Vedic Art  Ambjörnarp 2008
Fortsättningskurs Vedic Art  Ambjörnarp 2007
Fortsättningskurs Vedic Art  Öland 2006
Grundkurs Vedic Art  Göteborg 2005

Nyhetsbrev

Häng gärna med i min skaparbubbla!

Fyll i din mailadress här: