Visste du att du kan ringa eller maila in din order?
033-12 00 25 eller order@annakarolina.se

Om mig

Måleri och keramik är min stora passion! Att få gå in i färgernas värld ger mig sinnesfrid och enorm glädje. Jag började måla 2005 och skulptera 2016, sedan min första utställning 2011 har jag deltagit i flera utställningar och roliga happenings varje år.

Kreativiteten har alltid funnits i mig och jag älskade bildlektionerna i skolan. En längtan av att måla växte med åren och det var en kurs hösten 2005 som satte fart på skaparglädjen. Jag blev uppslukad av färgerna, lekfullheten och det kravlösa. Sedan dess är måleriet en viktig del i mitt liv, det är min frizon och den blir starkare och starkare ju mer jag målar och allt runt omkring blir mer meningsfullt.

I större delen av mitt vuxna liv har jag sökt och försökt hitta något yrke som verkligen fångat mig, jag har arbetat i olika branscher och studerat på högskolan (till Folkhälsovetare o coach) men aldrig riktigt känt den där föreningen ända in i själen, när pusselbiten faller på plats. Under många år var måleriet ett stort intresse som växte mer och mer, tillslut utvecklades det till ett företag och det var då pusslet blev helt. Det är fantastiskt att få möjlighet att arbeta med det jag älskar och som driver mig framåt, sökandet förde mig till måleriet och tillbaka mig själv –  jag har hittat hem.

Nyfikenheten efter nya material öppnade vägen till leran och 2016 var det dags att börja med keramik. Det blev kärlek direkt! Att låta händerna fritt forma leran och skapa skulpturer är helt ljuvligt, faktiskt lite roligare än måleriet periodvis.

Inspirationen hämtar jag från allt i min omgivning, oftast av naturen, min trädgård, människor jag möter i vardagen och platser.

Jag älskar att inspirera människor och strössla skaparglädje runt mig. Jag tror att ju fler som använder sin kreativitet dagligen desto mer härlighet sprids vidare till omvärlden. Tack vare det har jag skrivit min första bok som handlar just om skaparglädje och hur vi kan bli mer skapande i vardagen, läs mer här!  Den finns även som ljudbok med min röst, klicka här för att lyssna! 

Häng gärna med på livesändningar med måleri direkt från ateljén på Facebook, Instagram och Youtube, sök på ”art by anna karolina”. Där finns inspiration, kreativitet och roligheter med mängder av tips och idéer till ditt eget skapande. Mer kreativitet åt folket!

På bloggen delar jag med mig av måleriet och livet. Det är fantastiskt roligt och härligt att skriva om allt som måleriet väcker och samtidigt kunna dela mina tankar med er. Bloggandet får mig att dyka djupare in i mig själv för att sätta ord på den kreativa processen, där jag möter mig själv och mina innersta känslor på ett annat plan, som en spegling. Just nu skriver jag min andra bok som handlar om vägen hit, hur olika händelser påverkat mig och format resan plus en samling av mina målningar med tillhörande poetiska texter.

Följ mig gärna på Instagram, Facebook & Youtube för mer inspiration och tips!

Min väg:

Harmoni för själen 2021

Medial utveckling 2021

Pappersblommor hos Ljuva Drömmar 2020

Betongkurs februari 2020

Bokmässan Göteborg september 2019

Kroki – Ålgården Borås september 2019

Släppte min första bok “Skaparglädje” februari 2019

Mel Robbins “Mindsetreset”

Mastermind – entreprenörskap online maj-dec 2018

Mastermind – entreprenörskap online feb-april 2018

Konstnärslyftet (företagsutveckling) online 2017

Teknikutbildning (måleriteknik) online 2017

Keramikkurs Borås 2017

Kroki – Ålgården Borås 2017

Keramikkurs Borås 2016

Fortsättningskurs Vedic Art Öland 2016

Lärarutbildning Block C Vedic Art Öland 2015

Fortsättningskurs Vedic Art Öland 2015

Repetition lärarutbildning Vedic Art Medevi Brunn 2015

Repetition lärarutbildning Vedic Art Öland 2014

Fortsättningskurs Vedic Art Öland 2014

Fortsättningskurs Vedic Art Öland 2013

Lärarutbildning Block B Vedic Art Sandared 2013

Fortsättningskurs Vedic Art Indien 2012

Inspirativ målning Vedic Art Borås 2011

Lärarutbildning Block A Vedic Art Kungälv 2011

Rymdkurs Vedic Art Borås 2011

Fortsättningskurs Vedic Art Öland 2011

Fortsättningskurs Vedic Art Öland 2010

Fortsättningskurs Vedic Art Ambjörnarp 2008

Fortsättningskurs Vedic Art Ambjörnarp 2007

Fortsättningskurs Vedic Art Öland 2006

Grundkurs Vedic Art Göteborg 2005

Are you shopping from Sweden, Finland, Norway or Denmark?