Visste du att du kan ringa eller maila in din order?
033-12 00 25 eller info@annakarolina.se

6 DECEMBER – UNDER THE STARS

Denna skapades på Öland i somras när jag var kvar och målande en vecka efter att ha haft grundkurs i Vedic Art. Det var häftigt att hålla kurs för 18 deltagare i en hel vecka och följa deras utveckling när de utforskade måleriet i sin egen takt på sitt sätt. Det gav massor av inspiration och många fina pratstunder.

När det sedan var min tur att måla började jag med en duk i liggande format, kände en starkt behov av att penseldragens rörelse skulle vara horisontellt. En inre längtan efter stillhet och att bara få vara i en behaglig följsam rytm med målningen. Så fortsatte jag i flera dagar, penseldrag efter penseldrag horisontellt över duken, meditativt och skönt. Parallellt hade jag en annan duk igång med samma tillvägagångssätt, dessa växlade jag emellan när färgen behövde torka. Känslan av kravlöshet, tomhet, varande, ingen impuls om nästa steg eller fortsättning utan allt var ett enda stort nu.

Efter några dagar fick jag bromsa för att låta den mogna, jag kände att den närmade sig ett avslut men att det kanske möjligtvis saknades något. I det läget är det oftast bäst att stanna eftersom det är en hårfin linje mellan att stoppa eller förstöra. Det har jag lärt mig genom åren, att stanna upp och låta målningen processa själv ett tag. Min impulsivitet har gjort att jag förstört många bilder för att jag fortsatt måla. Under the Stars har hängt hemma på väggen några månader och vi har haft många samtal sinsemellan om den är klar eller inte, men när jag hängde upp den i ateljén häromdagen – då föll det på plats – den är fulländad!

Under the Stars betyder för mig oändlighet, att sitta under stjärnorna och blicka upp i det eviga som omsveper oss. Att önska, drömma, längta och låta universum få ta del av våra innersta visioner som bor där längst in i hjärtat. Vad döljer sig där inne som du egentligen längtar efter? Har du sänt iväg din önskan?

Titel: Under the Stars (den gör sig inte rättvis på bild utan bör ses i verkligheten).
Storlek: 60×85 cm
Pris idag: 5.500 kr (6.500 kr) 

Maila info@annakarolina.se eller ring 0707-42 60 53 om du är intresserad av målningen.

Idag har jag öppet ateljén för Julshopping, varmt välkomna 16-19, mer info här!

Varje dag fram till och med 20 december kommer jag lägga ut en målning, keramikuggla, bricka eller liknande med ett erbjudande som bara gäller den dagen och det är först till kvarn som gäller. Kanske är det just den där favoriten som du spanat in som är med i kalendern. En fin unik julklapp till dig själv eller någon kär familjemedlem.

do-you-see-the-stars-60x85-cm-6-500-kr

Are you shopping from Sweden, Finland, Norway or Denmark?