Visste du att du kan ringa eller maila in din order?
033-12 00 25 eller order@annakarolina.se

TILLBAKABLICK 2021

Så vaknar jag tidigt även denna morgon, dan före dan före dopparedan, går upp o sätter mig vid matsalsbordet som blivit min nya kreativa skrivplats. Ett tunt lager snö har lagt sig på marken över natten, kungsgranen sprider en skön julkänsla o doftar så gott. Tacksamheten värmer hela kroppen. Jag känner mig lugn, lugn o tillfreds, fri på något kittlande sätt. Det är jullovet som är här, fritt från måsten o göranden, det är tid för varandet. Å det känns fantastiskt!

Reflektionerna, sammanställningen av året o december gör att jag går ännu mer in i funderingar om hur jag har det o vad som faktiskt hänt under året. Jag skriver dagbok där jag reflekterar o får ner mina insikter varje dag men just i december blir det på ett annat sätt. Som att jag städar i mig själv, letar fram alla händelser även den allra mista som nästan glömts av. Jag bläddrar i dagböcker o i flödet på Instagram som får mig att hjälpa till att minnas, som ett bildspel över året som gått. Det är vackert, tänk så mycket jag fått uppleva även detta år. Alla drömmar som gått i uppfyllelse små som stora, sorg, magiska händelser som nästan tagit andan ur mig, jobbiga motstånd inom mig som jag fått möta, pusselbitar som landat o alla idéer som fötts. Ja detta året har sannerligen gett alla känslor fritt spelutrymme, upp o ner, fram o tillbaka, ett kaos blandat med stillhet.

Året började med flow, vi hade vårt första målerimaraton, en strålande idé som satte sprätt på kreativiteten hos väldigt många. Workshopen skaparglädje startade, otroligt inspirerande o total glädjeboost varje gång, det är fantastiskt när vi målar tillsammans. En magisk cirkel där vi ger o får som en evig pågående rörelse, vackert. Den 14 januari fick jag det sorgliga beskedet att min kära farmor somnat in, det vände upp o ner på tillvaron. Livets skörhet blev påmint. 

Februari gav många insikter o funderingar i samband med farmor, inre värderingar, minnen o vem jag är grottades djupt inom mig o jag fick verkligen rannsaka mig själv. Jobbigt men nyttigt. Nya motiv på poster släpptes o jag målade mängder inför utställningen på Bruket som blev en succé. Tänk att jag fick inviga Bruksmagasinet med min konst, denna vackra plats. 

I mars kom inken in i mitt liv o förändrade allt!!!! Livesändningar spreds över hela Norden o den så kallade inkfebern blev ett faktum. Makalöst vilken skaparglädje som spirade överallt, så ofantligt många det fick igång att faktiskt börja måla. Det snuddade vid min vision ”hela världen målar”, vi har kommit en bit på vägen men har lite kvar:)

I april kom bästa Linda in i mitt liv o wow vilken fullträff, ja ni vet. Uttrycket ”The crazy Swedish woman” från holländarna myntades eftersom de undrade vem den där galna svenskan var som målade med så mycket ink….hahahaha. Fram tills mars hade inkflaskorna stått o samlat damm på hyllorna hos grossisten med efter några liveseändingar skulle helt plötsligt butiker i hela Sverige o norden desperat ha ink. Kunderna efterfrågade dessa magiska droppar o butiksägarna undrade vad sjutton som hade hänt från en dag till en annan, då svarade grossisten – det är Karolina som livemålat igen…….hahahaha. Samtidigt som allt detta startades en ny omgång av workshopen Skaparglädje. 

Två intensiva månader med mycket stress o jobb nästan dygnet runt gav mig insikten att jag behövde Linda fullt ut o att det kanske hade varit bra med en lokal till. Min man o bror byggde uteköket som blev klart till trädgårdsvernissagen 5 juni, jag o Maria på Ljuva drömmar fyllde hela trädgården med keramik o konst, vilken magisk dag! Solen strålade, himlen var blå, sommaren spirade o sååå många människor från när o fjärran besökte oss. Vi avslutade juni med ett målerimaraton ute i trädgården för att ladda upp med kreativitet inför sommarledigheten. 

Juli bjöd på Visby, ryggskott o Sydkoster. För första gången i mitt liv fick jag ryggskott, vilket var bra för min kropp skrek efter VILA. Det fick mig att stoppa o landa, det gav oss en helt ljuvlig sommar hemma i trädgården med alla vackra blommor o grönska. Jag kunde inte göra annat än ligga på utesoffan under markisen i skuggan o lyssna på ljudbok. Vilket var lite jobbigt till en början men tillslut kunde jag njuta av att bara vara o de två veckorna gjorde mig gott i själen. Jag fick ro.

Linda blev min fullt ut i augusti, vilken lycka! En ny omgång med Skaparglädje startade o jag släppte de nya endagskurserna, wow vilken fantastisk respons det blev. Sååå roligt! Jag o Maria avrundade sommaren med en Trädgårdsvernissage. Jag invigde min nya fina sidenklänning som mor sytt upp av tyget jag tyckte upp från målningen ”En sommardröm”, det fick bli gummistövlar till eftersom det var lite regnigt den dagen. 

September bjöd på expansion när jag fick äran att måla Lillebors o Emilias köksvägg, vilken känsla! Jag finner inte riktigt orden, det var wow helt enkelt. Vilket gav mersmak att fortsätta måla stort,  målning som tillslut blev ”Talking to an angel” påbörjades. Oktober startade med fortsättningskursen ”Mera skaparglädje” som många länge hade väntat på. Alltid lika underbart med alla olika workshops med er, tacksam för rörande samtal om processen, livet o färgerna. Det berikar sannerligen vardagen o ger så innerligt mycket vackert till hjärtat. 

I oktober började det bli ohållbart med lagret i hela källaren o en ateljé full av kartonger som vi knappt fick plats i. Då var det nog, så jag blickade upp mot skyn o sa; nu universum går inte detta längre, vi behöver en till lokal o det är nu. Å denna historien känner ni till, magi på hög nivå. Två dagar senare tittade vi på lokalen som var menad för oss. Manifestation, ja det är bra att fundera på vilka tankar vi sänder ut:) Kära Ronja kom in i mitt liv som jag är så himla glad för. Jag gick ut med den stora nyheten; att Skaparglädje kommer släppas på engelska 2022. Väldigt spännande, samtidigt lite läskigt men det är ju precis som det ska kännas när vi gör nya saker utanför trygghetszonen. 

Vi flyttade i november o karamellbutiken fick eget utrymme, vi jobbade på snabbt för att komma i ordning till smyginvigningen 25 nov. Ateljén blev ateljé igen o det var så innerligt skönt att den kunde andas igen o jag fick nytt syre. Det var många pusselbitar som landade efter den förändringen. 

December bjöd på snö o krispighet så att jag o Maria kunde ha vintervernissage i trädgården, det var så himla mysigt. Adventssöndagarna tillbringade vi tillsammans med livemåleri som fick runda av året. Jag är så innerligt tacksam för alla frön, små minisar till stora som grott, blommat o vissnat under året. Det eviga kretsloppet av lärdomar, prövningar o utmaningar som fått mig närmare mig själv. Fått mig att välja en annan riktning, kanske välja bort, ta bort o ändra. Allt är en ständig förändring o det är just det som är så härligt, det finna alltid något nytt att lära o upptäcka. 

Med denna tillbakablick vill jag tacka er alla för att ni är med på resan, överöst mig med kärlek o engagerat er i allt jag delat. Ni inspirerar mig att fortsätta utvecklas o skapa, tillsammans är vi starka o kan sprida så mycket gott till varandra o världen. 

Miljoners tack för er! Å såklart till mina nära o kära runt mig som automatiskt får häng med på alla upptåg hahaha:) 

God jul & gott nytt färgsprakande år!

Solsken
Karolina

 

 

 

Are you shopping from Sweden, Finland, Norway or Denmark?