Visste du att du kan ringa eller maila in din order?
033-12 00 25 eller info@annakarolina.se

FRUSTRATION

Som jag tidigare berättat blir det utställning i Bollebygd 11-30 april. En hel del målningar har fått nya ägare och flyttat ut den senaste tiden, några hänger uppe på företag samt på en restaurang i Hjo. Därför skulle det behövas en rejäl nyproduktion, det hade varit jättekul med en helt ny utställning med bara nya alster att visa upp. Lättare sagt än gjort!

Bara vid tanken blir det tvärstopp direkt, motståndet sprider sig som en våg i kroppen, prestationsångesten är på besök!

Jag har inspiration och målarlust, sätter igång att måla men det går inte, det bli bara fulare och fulare, värre och värre. Frustrationen växer och jag kommer längre och längre ifrån att skapa från hjärtat. Och det som händer är att jag går in i ”görat”, jag vill se resultat, intellektet vill bestämma och styra. Jag har tappat min naturliga sköna rytm, jag är långt ifrån “varat”, där känslorna, färgen och jag växer samman i egen takt. Jag är väl medveten om detta, men det är så svårt att bara släppa kraven som gnager att det börjar närma sig vernissage – dessutom på hemmaplan!

Prestationsstressen sitter djupt i ryggmärgen och ibland är det en stor utmaning att gå runt denna och hitta nya vägar som leder till flödet, då målningen målar sig själv, där jag är ett redskap åt färgerna och processen. Vid dessa tillfällen kan det vara bra att stoppa i tid och försöka släppa alla måsten, vilket kan vara svårt. Något som fungerar bra för mig är ett mantra som jag upprepar gång på gång i mitt huvud; jag målar för MIN egen skull, på MINA villkor, så länge JAG tycker att det är roligt!

Mantrat hjälper mig samtidigt som jag fokuserar på nuet, målningen och lekfullheten. Allt ordnar sig ändå och blir som det ska bli. Utställningen blir bra oavsett vilka målningar som ställs ut, det vet jag av erfarenhet. Den 11 april kl 10.00 får vi se hur det tillslut blev……………och om jag lyckades segra över kraven.

Hoppas vi ses!

(Nedan: bild på en frustrationsmålning)

frustration

Are you shopping from Sweden, Finland, Norway or Denmark?