Visste du att du kan ringa eller maila in din order?
033-12 00 25 eller order@annakarolina.se

Hemma hos – före & efter

Härom veckan var det dags att förändra hemma, kände att vi ville skapa en mysigare, personligare och mer ombonad känsla i tv-rummet som tidigare var Felicias rum innan hon bytte till vinden för två år sedan. Vi flyttade in i huset 16 maj 2018 och har gjort några större renoveringar men de vitmålade väggarna lämnades till framtiden. Tänkte att det var praktiskt med vitt och att vi skulle bo in oss först. Och åren går…… trots att jag tyckt att det varit ganska trist och intetsägande har det ändå funkat. Dessutom får jag min dagliga färgdos ute i ateljén vilket gör att kreativiteten inte alltid räcker till för hemmet och inredningen. Men nu var det äntligen dags att ge tv-rummet lite kärlek och i flödet åkte även vardagsrummet med. I detta inlägg får ni se det sistnämnda och i nästa inlägg tv-rummet. Ringde kära bror, oerhört värdefullt att ha en lillebror som är målare och fantastisk på sitt jobb.

Till detta rum där vi har både soffgrupp och matsalsbord hade jag en idé som var ganska vågad och en smula osäker på om det kanske skulle blir föööör mycket. MEN kära bror sa – det är ju bara att måla om ifall ni inte skulle trivs med färgerna. Jag skrattade inkännande för det är ju precis de orden jag själv uttalar titt som tätt….. Denna hösten har jag haft och har fortfarande en enorm dragning åt orange, burnt sienna och varmare toner. Går liksom inte att få nog. Vi har sedan några åt tillbaka matta, tavlor, kuddar och andra detaljer i just den färgskalan som passar superfint till vår gråblå sammetssoffa. 

Åkte ner till Färgbolaget och valde ut två olika kulörer som harmoniserade med varandra och bara namnen säger allt, Poetry red och warm blush, det magiska är att den röda skiftar åt både orange och mörkröd beroende på hur ljuset faller in. Warm blush målades i taket och på väggarna i matsalsdelen med Poetry red på lister och element. I den andra delen är den nyansen genomgående på väggar, element och lister. Älskar konstrasterna mellan det ljusa och mörka, fantastiskt vackert hur de likt en symfoni samspelar med varandra. Och vilken skillnad det blev sååååå mycket mer trivsamt och mysigt att jag vill vara här inne hela tiden. Nu ser det vita köket i rummet intill supertråkigt ut, det är kvar sedan vi flyttade in så vi får väl se när det blir dags att ta tag i den renoveringen. Det blir ett senare projekt. Tänk vad lite färg kan göra och att våga gå utanför den trygga invanda boxen likväl i hemmet som på målarduken och klädval. Visst blev det en skön förvandling? Granen lyser upp så fint och skapar julstämning tillsammans med väggar och tak. I skrivande stund sitter jag här i soffan med tända ljus och mörkret mjukt vilandes utanför. Oj vad jag njuter av känslan som infinner sig just precis nu.

Färg är sannerligen livet och livet är sannerligen färgmagi. Det bästa är att det finns mängder med nyanser att skifta mellan beroende på dagsform och sinnesstämning. Eller vad säger du?

Nedan kan ni se före och efterbilder på hur det blev.

Solsken
Karolina

 

Are you shopping from Sweden, Finland, Norway or Denmark?