Visste du att du kan ringa eller maila in din order?
033-12 00 25 eller order@annakarolina.se

DRIVKRAFT

Den viktiga kraft som tar oss framåt och driver oss mot våra mål och drömmar är drivkraften! Utan den kan vi ha hur mycket tillgångar och resurser som helst i form av materiella ting och kunskap, men allt det är obetydligt om vi inte har drivkraften.

Det är vi själva som bär ansvaret över våra liv, över de val vi gör och de vägar vi följer. Vi kan välja att stänga av och förneka våra känslor som berättar för oss vad vi drömmer om och hur vi egentligen vill leva detta liv vi lever just nu. Vi kan gå runt och vara alla till lags, leva vidare i den falska tryggheten, inom ramarna, i mallen, för att passa in och vara “rätt” för att behaga andra och inte sticka ut, prestera och slita halvt ihjäl sig för att accepteras av andra och kanske med en tro om att det är såhär livet är menat att vara

Det kan kännas jobbigt att stanna upp och verkligen lyssna på sina egna inre äkta känslor och möta sig själv, för vad kan komma fram då? rädslor och tankar om att vi kanske vill något helt annat än hur vi har det idag. Det kan vara oerhört läskigt med en förändring och det kan bli en känslosam process genom att faktiskt lyssna inåt, känna in och bli medveten om sitt hjärtas längtan.

Men att stanna upp då och då och fundera över sin livssituation, att klargöra för sig själv hur vi har det och hur vi verkligen mår ger tydlighet. Det finns miljoner tankar och argument som automatiskt ploppar upp i hjärnan……….vad ska andra säga? hur ska det bli om ett år eller ännu längre fram när jag väljer att göra si eller så? vad blir konsekvenserna av att jag är kvar i en relation jag inte är lycklig i? vad ska andra tycka om jag säger upp mig från jobbet?

Det där med andra mänskor som lägger sina rädslor, värderingar och hinder i våra drömmar, är det värt att lyssna på dom? de som kanske i själva verket känner avund för att de faktiskt också har en längtan innerst inne. Men som är livrädda och absolut inte vågar att bryta mönstret och gå ur den lilla lilla trånga boxen. Detta liv vi lever här och nu är alldeles för kort för att lägga energi på vad andra ska tycka och tänka, för det gör dom ändå oavsett vilka val vi gör. Genom att våga gå sin egen väg och göra det vi brinner för ger inspiration och mod till människor runtomkring som kanske också är påväg att våga men inte riktigt tagit steget. Det sätter även igång något hos de som bara ser hinder och avund. För jag tror att alla har ett litet frö (en dröm) där inne i hjärtat som bara väntar på att få näring för att kunna gro och blomma ut i sin fulla prakt.

Vi behöver inte förstora upp och fundera på hur livet blir om två, tre eller tio år, vi kanske inte ens lever då. Det är väl bättre att göra det vi tycker om just nu som ger oss glädje och livsenergi. Allt löser sig på ett eller annat sätt och det ena leder till det andra. Har vi väl öppnat upp dörren till hjärtat så kommer fler och fler möjligheter och nya vägar att breda ut sig. Universum är stort och det finns plats för alla. Ju fler som verkligen lever sin dröm, följer hjärtat, äkta i sig själva, ju mer positiv kraft sänder vi ut till vår omgivning och vidare ut i världen.

Det är du som väljer, vad väljer du? Att vara kvar i det du tror är lycka, den falska tryggheten eller att våga känna efter i hjärtat och ta över rodret som styr dig mot dina drömmar?

Ovissheten, att inte veta kan vara oroväckande men är det farlig att inte veta? läskigt? ja, det är det men att ha tillit och tålamod till att allt löser sig i sin takt gör det hela lite lättare. Det kanske är en stor utmaning men det är väl det som är meningen med livet, att utvecklas och gå framåt. Självklart underlättar det mycket att ha nära och kära som stöttar och tror på oss i våra val. Min sambo är fantastisk när det gäller det. För honom finns inga hinder, allt är möjligheter. Han har många gånger “sparkat mig i baken” när jag tvekat av olika anledningar som hur ska det gå om jag bara säger upp mig och målar? vad ska andra säga? är jag naiv? vem tror jag egentligen att jag är……den där förbaskade jantelagen! Men han ser alltid min potential, tror på mig, vet hur viktigt det är för mig att få jobba med det jag älskar och som får mig att må bra.

Om vi inte vågar så vet vi ju inte. Är det värt den risken att hellre vara kvar i det vi vet, inom ramarna, leva kvar i boxen än att kasta sig ut i ovissheten och följa hjärtat genom att göra det vi brinner för. Det kan ju var så att det blir makalöst bra. Om inte så finns det tusen andra dörrar som öppnas och då leder det till något annat som kanske gör att det blir ännu bättre. Istället för att vi går och funderar över hur det skulle bli om vi vågade, GÖR DET! Jag tror att vi alla kommer till ett vägskäl förr eller senare och behöver ta någon form av beslut. När vi väl beslutat oss och vågar så händer magiska saker, det känns som hela universum är med och stödjer oss i det vi gör. Vi har alla svar vi behöver inom oss, det gäller bara att stanna upp, stilla ditt sinne och lyssna inåt för att höra vad hjärtat säger. Det är upp till var och en av oss att göra vad vi vill med våra liv men detta liv är för kort för att gå och fundera, tveka och inte våga.

Jag har hoppat, rätt ut, ut i det okända, ut i friheten utan att veta något annat än att jag älskar att måla och inspirera och att det är det jag vill lägga min tid på. Visst var det många rädslor och oroliga tankar som följde mig en lång tid efter, men modet och styrkan vann! Det är otroligt hur allt löser sig. Jag följer flödet dit det leder mig och jag är evigt tacksam för att jag vågade. Ibland behöver jag nypa mig i armen eftersom det är svårt att ta in allt, att förstå och greppa att detta faktiskt är mitt jobb. Jag får arbeta med det jag älskar och jag gör det så länge det ger mig glädje. Om jag tröttnar får jag väl göra något annat men det behöver jag ju inte fundera på nu, om den dagen kommer tar jag tag i det då.

Jag lever min dröm och ger livet vingar!

Tack!karolina_larsson_svibo_vedic_art

Are you shopping from Sweden, Finland, Norway or Denmark?