Originalmålningar | Anna Karolina Larsson - Konstnär & Inspiratör
0

Du har inga produkter i varukorgen.

ORIGINALMÅLNINGAR

Här kan du se målningar som just nu finns tillgängliga o är redo att flytta ut i vida världen, hojta till om ditt hjärta att slå snabbare o ser något som du vill ska sprida solsken hemma hos dig eller kanske på företaget?


Denna serie är helt ny och handlar om alla små små ögonblick i vardagen som sprider solsken till livet. Dessa ljusglimtar varje dag som betyder så mycket för helheten och balansen. Varje litet blad i blommorna står för alla positiva händelser – glädjeinjektioner – som ger dig näring och solsken. Vi kanske inte ens lägger märke till dem men om vi börjar uppmärksamma vardagsögonblicken så finns det fantastiskt mycket att vara glad och tacksam för.

Så lägg fokus det lilla de där dagar som känns extra tunga, för ögonblicken finns där även när det är tufft. Livet är inte alltid en dans på rosor men du kan välja vad du tänker och vad omger dig med för energi……Vad väljer du?

Titel: Små små ögonblick (de två till väster finns kvar).
Storlek: 25x25cm
Pris: 1.500kr /st 


 


Naturens skönhet o kraft är slående. Där står de vackra rosorna, alldeles perfekt operfekta i full blom. Trollsländans nyfikenhet och ljuvliga vingslag säger att det är tid att leva, här och nu! Flyg med och låt dina vingar bära dig mot oanade höjder……….för vem vet vad som väntar där ute i fjärran.

Denna målning är skapad med inspiration från vår Londonresa vi gjorde i slutet av maj i år, älskade att strosa runt med familjen o njuta av rosorna, grönskan o fåglarna i Kensingtons garden, Hyde park & Regent´s park.

Titel: In my garden
Storlek 140x110cm
Pris: 18.000 kr


 

Denna skogsfe är sannerligen ett ljuvligt väsen. Wilda är naturen själv o lilla fågel gul är hennes bästa vän som sprider balans, energi o kärlek. Hon lever i ett med moder jord,o värnar om allt levande – djur, växter o arter. I samklang med alltet älskar hon att leva i urskogen långt ifrån civilisationen. För mig är hon naturkraft! 

Titel: Wilda & lilla fågel gul 

Storlek: 125x85cm
Pris: 14.000kr 


Jag gillar abstrakt konst men tycker själv det är väldigt svårt att bli nöjd. Utmanar mig en hel del och det har det blivit några hjärtan som är lite abstraktinspirerade under åren men ändå dras mitt seende till att se något. Som att ögat alltid söker efter något specifikt om det inte finns ett givet motiv. I denna målning finns det gömt mycket under ytan, det är många lager färg o en lång process på närmare ett år. Mina fotspår, hus o ett hjärta är lite av det som ligger dolt under den vita färgen o tillslut för bara några veckor sedan blev målningen komplett. Den utvecklades till en vacker blomma, jag älskar pioner, rosor, magnolior – egentligen allt vackert som spirar. Men just detta känns som en pion.

Vi bor nära Annelundsparken i Borås o på en av terasserna finns ett pionhav med ett 80-tal olika sorter som är helt makalöst! Nyanserna o dofterna förtrollar hela parken, sååååå njutningsfullt! Många tankar o ideér har processats under mina promenader genom just pionterassen o därför är denna målning en hyllning till alla vackra pioner.

Titel: Älskade underbara
Storlek: 140x98cm
Pris: 15.000 kr 


Mitt i färgernas universum finns ett hjärta som fyller dig med det du behöver just nu. Stanna här en stund och låt dig tankas med energi, mod, styrka, glädje, skratt, lugn, lekfullhet, kärlek, harmoni eller solsken – precis det du vill. 

Varje liten prick av färg har ett eget universum – i det lilla finns det stora och i det stora finns det lilla. Precis så tror jag att det är för oss människor också, vi är en del av det mäktiga stora samtidigt som vi kan ta oss inåt till hjärtat till skatten. Där finns din kraft! 

Vad behöver du just nu?

Titel: Ett hjärta till dig
Storlek: 80x60cm
Pris: 7.000 kr inkl vit svävarram


Denna målning är från början en så kallad avkletningsduk som jag smetar av överbliven färg på, jag har alltid en sådan stående i ateljén. Det lustiga med denna var att jag såg blommorna efter att färgen varit där i säkert en vecka, helt perfekta i all sin enkelhet. Ibland när jag målar och är i ett flow så går allting som på repeat, jag målar och målar, stryker av färg som blir över, målar och målar igen, stryker av ny färg och målar igen osv.

Den vänstra hjärnhalvan (den intellektuella) som vill strukturera upp och skapa ordning vilar medan den högra kreativa får utrymme, det är då det uppstår magi och bara blir som just med denna. Det är det jag älskar med skapandet!

”Love is in the air” handlar för mig om allt det vackra i naturen som får våra sinnen att spraka, får oss att stanna upp och njuta av allt det spirande ljuvliga. Blommornas färgrikedom, trädens skiftningar, himlens oändliga nyanser och molnens formationer är magiskt!

Det är förälskelse i luften, förväntningar och känslor som bubblar i kapp med fåglarna som kvittrar. Jag riktigt känner hur jag förflyttas till en härlig ljummen solig dag som doftar sommar och kärlek – en strålande bättre dag!

Titel: Love is in the air
Storlek: 63×110 cm
Pris: 8.000 kr


Så växte ljuvliga elefanter fram på duken o lång var processen. Det hela började en måndag på en av mina livesändningar på Facebook. Jag hade blivit inspirerad av collage o var sugen på att testa, så tapetbitar o färg blev starten. Några dagar senare upptäckte jag hur kul det var att experimentera med tyll vilket skapade coola effekter, då kändes det som motiv av tulpaner o fåglar ville fram. Men så blev det inte! Kände att det var något annat som skulle fram men ingen aning om vad så jag fortsatte utforska spetsdukens värld o det gav fantastiska mönster. Sedan blev det dagar med betraktande o inkännande, jag o duken gick på djupet o samtalade, långa samtal. Då plötsligt blev det kristallklart o jag såg – det var ju elefanternas tur att visa sig igen (för många år sedan hade jag en elefantperiod). När jag hade målat fram de tre elefanterna med kol sa Felicia (min bonusdotter) – men det är ju vi tre, vår familj…….vackert o fint tycker jag.

För mig betyder denna målning kraft, naturkraft! Hur viktigt det är att värna om naturen o alla dess djurarter. Tänk att allt är sammanlänkat o kopplat till varandra på ett fantastiskt sätt; väder, vind, sand, vatten, is, djur o växter i ett biologiskt kretslopp – det fascinerar mig!

Elefanterna står för visdom o vill visa oss hur viktigt det är att låta historier o traditioner leva vidare genom oss till andra. De står stadigt på jorden o går mil efter mil, tillsammans med sin flock. Just här i målningen tror jag det är frieri på gång, kärleken lyser o ögonen tindrar på kärleksparet. Lilla ungen myser intill föräldrarna o i trädet bakom tittar hövdingen stolt fram för att se till att alla har det bra o tar hand om varandra. Strutsen vill också vara med på ett hörn, ser du den? 

Titel: In the jungle
Storlek: 105×74 cm
Pris: 13.000 kr inkl vit svävarram


För mig handlar denna kvinna om att ge hjärtats röst mer utrymme, låta det visa dig vägen till vad som komma skall. Jag tror att universum har en plan för var och en av oss så tillåt dig att föras och känn in vad hjärtat vill.  Du kanske vill intala dig själv att allt är bra fast längst innerst inne är det något annat du allra helst skulle vilja. Så lyssna in – verkligen lyssna – bortom brus o yttre påverkan.

Du är viktig, det är dags att välja dig själv nu – vad säger ditt hjärta till dig?
Du vackra blomma det är hög tid att slå ut nu, så låt dina värdefulla blad som omsvepet dig att slå ut o blomma så att världen får se hela dig – skin o stråla som bara du kan – vackra du. Världen behöver just dig o ditt speciella syfte!

Titel: Pink Lady
Storlek: 100×86 cm
Pris: 12.000 kr


Ängar gör mig lycklig! Fågelkvitter o vida blommor som utstrålar frihet, energi och färgrikedom i palettens alla nyanser. Grönt, turkos och guld strålar och får dig att skina. Låt dina blad slå ut, ditt inre att lysa så att alla andra får njuta av din strålglans. Du är blomman i ditt liv! Ömtålig, skir och alldeles underbar så ta väl hand om dig och kom ihåg att näring, vatten och sol behövs för att frodas! Ser du alla fåglar, fjärilar o blommor i målningen?

Titel: Grönskande lycka
Storlek: 90x 90 cm 
Pris: 9.000 kr


Mitt emellan, lite då och då känns det som mitt behov av struktur gör sig påmint, i mellanrummet, när jag behöver lite struktur, ordning och reda. Det är då arkitekturen vill ut på duken. Raka linjer som försöker skapa tydlighet och förståelse mitt i kaoset (som det ofta är i mitt huvud eftersom jag har miljoner ideér som ivrigt snurrar på). Kreativiteten har just den påverkan på mig, att den drar igång visioner, roliga påhitt, tankar och impulser och jag vill göra allt på en gång – helst igår.

Husen får mig att borra ner fötterna i marken, jorda mig och stanna upp en stund för att ge tid åt att sätta grunden på nytt så att bygget kan bli starkt och hålla i dess nya form. På så sätt kan fler galna ideér slå rot och växa!

Byggnader och hus är spännande, det finns så mycket liv bortom fasaden, vad finns där innanför skalet? Allt som finns går att koppla ihop med livet och jag älskar att se paralleller och jämförelser till livet.

Titel: City of Colours
Storlek: 115×85 cm
Pris: 12.000 kr 


Denna färgsprakande stad är för mig Nyhavn, jag älskar Danmark o Köpenhamns underbara Nyhavn o husen gör mig glad. Arkitektur och byggnader är spännande, det finns så mycket liv bortom fasaden, innanför skalet som får mig att fantisera och tänka. Allt som finns går att koppla ihop med livet och det är en stor del av det som rör sig i mitt huvud, att se paralleller och jämförelser till livet. Alla små tecken som dyker upp här och där som sätter igång idéerna och tankarna.

Byggnader har under åren tittat fram lite då och då, tror att det är när jag är i behov av det enkla okomplicerade. Raka linjer och struktur, det avskalade för att tydliggöra något som kommunicerar inom mig. Jag behöver rota mig, sätta min grund precis som byggnaderna. Fundamentet som utgör grunden så att huset kan resa sig stadigt, steg för steg blir det stabilare och stabilare för att tillslut stolt och rakryggad står där och blicka upp mot himlen – färgglad och kanske något klokare. 

Titel: Nyhavn
Storlek: 90x80cm
Pris: 7.000kr 


 

Nyhetsbrev

Häng gärna med i min skaparbubbla!

Fyll i din mailadress här: