Nu är det dags att titta in bakom kulisserna igen, in i min lilla skaparbubbla ”Inside the bubble”. I förr förra blogginlägget berättade jag om tanken med just detta, läs mer här! 

I dag delar jag med mig av ”Blue”.

Arkitektur, byggnader och hus är spännande, det finns så mycket liv bortom fasaden, innanför skalet som får mig att fantisera och tänka. Allt som finns går att koppla ihop med livet och det är en stor del av det som rör sig i mitt huvud, att se paralleller och jämförelser till livet. Alla små tecken som dyker upp här och där som sätter igång idéerna, tankarna och kreativiteten.

Byggnader har under åren tittat fram lite då och då på målarduken, tror att det är när jag är i behov av det enkla okomplicerade. Raka linjer, färre nyanser och struktur, det avskalade för att tydliggöra något som kommunicerar inom mig. Jag behöver rota mig, sätta min grund precis som i byggnaderna. Fundamentet som utgör grunden så att huset kan resa sig stadigt, steg för steg blir det stabilare och stabilare för att tillslut stolt och rakryggad står där många många år framöver.

Med fötterna stadigt på jorden tittar vi upp mot skyn…………….

Titel: Blue
Storlek: 77×71 cm
Pris: 5.500 kr (inkl vit ram)

Är du intresserad av målningen är det bara att ringa 070-742 60 53 eller maila info@annakarolina.se

(Givetvis går det bra att delbetala om så önskas).

Vill du handla brickor, keramik eller konsttryck, klicka här!

EN KICK

För er som är nyfikna på utbildningen jag går i höst kan jag berätta att det är en onlinekurs som heter Konstnärslyftet och skapad av Ania Witwitzka. Kursen syftar till att utveckla mig som konstnär, att komma vidare i entreprenörsskapet och tänka i nya banor.

Den har verkligen kickat igång mig, det var precis detta jag behövde just nu för att få ny kunskap och möta mig själv i hur jag fungerar, vilka inre föreställningar jag har, vad jag vill, vad mitt syfte är – att verkligen gå på djupet och rota i mig själv för att lyfta fram den nakna sanningen till ljuset.

 

Det har varit utmanande och ibland tufft men hjälp vad det har klargjort mycket, öppnat nya vägar och taggat mig. En riktig glädjeinjektion som uppstår när man övervinner något och lyckas ta sig vidare, ett mer tydligt fokus på lösningar, den inre drivkraften som är ännu starkare och redo för framtiden. Det bästa är att kursen är online så det är deltagare från norr till söder med olika erfarenhet och bagage. Att få vara med och höra deras lärdomar och utveckling är oerhört inspirerande samtidigt som det är skönt med igenkänning, när jag kan känna igen mig i deras ord.

 

Jag är så himla glad och lycklig för Konstnärslyftet, det är helt fantastiskt – så om du vill ta nästa steg och leva på din konst? Är det bara att hoppa på nästa tåg och med Ania som lärare kan det inte bli bättre. Med sin erfarenhet och kunskap coachar, utmanar, inspirerar och stöttar hon oss. Hon strålar av glädje, entusiasm och möjligheter där hon tryggt tar med dig på en resa som heter duga – kanske din livs resa! 


Det har hänt så otroligt mycket inom mig denna höst, en utveckling som varit så värdefull och viktig. Jag känner mig som Karolina 2.0 en uppdaterad ny version av mig själv med fokus och mål i sikte. Tack Ania för att du startat och utformat Konstnärslyftet och för att jag fick plats på tåget.

 

Ser fram emot kommande lektioner och en framtid där allt är möjligt!

SURROUNDED BY GOLD

Det är underbart att omge sig med guld ibland för att känna lite lyx i tillvaron. Min ateljétid har de senaste veckorna varit nästan noll, det har varit skapande skola, läxor, semester och annat. Jag märker tydligt när det går för lång tid emellan gångerna, det blir svårare och svårare att ta klivet in i ateljén och måla (vilket egentligen inte alls är ett långt kliv eftersom jag har ateljén hemma). Målar jag lite varje dag är det lättare att komma igång och det finns så gott som ingen startsträcka alls, men när det går längre tid blir motståndet större. Vid dessa tillfällen är jag expert på att komma på allt annat som är viktigare att göra än att just måla som tex att uppdatera hemsidan, jobba med affärsplanen, tvätta och städa vilket egentligen inte alls är är lika roligt.

Men nu har jag två härliga veckor framför mig med fokus på bara måleriet, i måndags och tisdags hittade jag på allt annat jag kunde komma på för att slippa måla. Men idag onsdag fick jag tvinga mig att sätta händerna i färgen, det var motigt och trevande när jag började måla över en tavla med ljusa nyanser och mycket vitt. Därefter fortsatte jag med en påbörjad tavla som överöstes med nyanser av guld, koppar och skimmer. Å hjälp vad det kändes ljuvligt att kleta ner fingrarna i färgen och bara få omge mig med överflöd av guld, skulle nästan kunna bada i färgen.

Tror att motståndet handlar mycket om rädslor, hinder som får näring av utebliven kreativitet. Ju längre tid som går mellan skapandet desto läskigare känns det att sätta igång. Kraven smyger fram, allvaret, prestation och tankar om att det måste bli något ljuder som ett eko i huvudet. Det är då det är så viktigt att skala av och istället låta hjärtat styra och ta plats, avdramatisera det hela – för hur allvarligt och farligt kan det vara att bara experimentera lite på ett lättsamt och avslappnat sätt?

Det är ju processen, resan, som jag gillar med skapandet att det går upp och ner, för hur roligt hade det varit att alltid ha samma nivå? MEN det är inte lika härligt när det är motigt! Även om jag är medveten om att den kreativa processen innehåller hela känsloskalan för att skapa kontrast så är det flowet jag suktar efter när det är frånvarande. Jag inser också att när det är motigt så är det ett steg närmare flow och genom att måla lite varje dag så kommer jag dit snabbare.

Så nu blir det många dagar i ateljén framöver och kanske kanske blir det någon ny serie eller idé som blir till i skapande stund.

Nu tillbaka in i bubblan……………vi ses!

 

INSIDE THE BUBBLE

Tänkte bli lite bättre på att presentera mina konstverk för er, därför kommer jag då och då att lyfta en målning som jag berättar mer om under rubriken ”Inside the bubble”.

Tanken med ”Inside the bubble” är att ni ska få en inblick i vad som pågår under själva processen och vad konstverket väcker i mig. Då kan du som betraktare få en bild av vad som pågår mentalt samtidigt som det kan inspirera dig att kanske starta igång en tankeprocess om hur du upplever målningen. Oftast kan det vara ett litet frö som planteras och sedan får det utvecklas och växa beroende på vem som är betraktaren. Det är oerhört värdefullt att höra människor berätta sin tolkning för det ger mig nya insikter, vinklingar och perspektiv. Var och en av oss ser och känner ju helt olika vilket öppnar upp och gör oss ännu mer lyhörda genom att dela tolkningen med varandra. På utställningar är det vanligt att besökare känner starkare för någon specifik målning, det är oftast en favorit som biter tag lite extra och väcker något djupare. Det är just upplevelserna kring dessa konstverk som berikar mig, att jag får ta del av betraktarens känslor är fantastiskt.

I mitten av oktober delade jag den första ”Inside the bubble” och det var ”Lost in space”, den fick väldigt positiv respons och såldes direkt. Många gillade att få titta i målarbubblan, titta in bakom kulisserna där det kreativa skapandet sker. Att orden, känslorna och processen gav ett starkare avtryck. Så håll utkik efter ”Inside the bubble”.

Nu tillbaka till ateljén och in i bubblan!

Vi ses:)

 

 

 

 

 

EN DOFT AV SOMMAR

Jag är överväldigad! Vilket strålande avslut det blev med en sista utställning i galleriet i torsdags. En fantastisk After Work med bubbel, jazz och konst, en riktigt skön kombination. Det blev rekord i antalet besökare och många konstverk som flyttade till nya hem.

Försöker smälta denna obeskrivliga upplevelse, får nypa mig i armen för det känns nästan overkligt. Tänk att JAG får erfara detta! Alla ni underbara människor som följer mig och kommer för att titta på det jag älskar att göra. Alla fina samtal kring livet, att få höra hur konsten berör och väcker något inom er. Era vackra ord som stärker mig och får mig att vilja fortsätta utvecklas som konstnär. Det bästa av allt är att det är just det jag önskar med måleriet – att det väcker glädje, energi och kraft som lyser bortom verkligheten, där ni har möjlighet att inspireras till att verkligen känna. Och att konstverken fyller er med härligt solsken.

Ni inspirerar mig! Tack tack tack kära ni för att ni förgyller mitt liv!

Den nya serien ”En doft av sommar” som jag haft lite hemlig fram till utställningen i torsdags känns väldigt speciell, något som inte riktigt går att ta på, som att jag tagit nästa steg och gått in i en ny fas. En ny uppdaterad version av mig själv, kanske Anna Karolina Larsson 2.0 som är redo att möta världen.

 

Nu finns äntligen tavlorna ute på hemsidan, det har varit väldigt svårt att hålla mig ifrån att inte lägga ut och visa något (förutom detaljbilder), eftersom jag ville stärka upplevelsen på just på utställningsdagen. Men nu äntligen har även ni som inte kunde komma möjlighet att se dom.

Pingvinerna finns det bara två kvar av men imorgon är det rakubränning  av en hel samling nya pingviner.

Än en gång – från djupet av mitt hjärta – TUSEN TACK!

Kram

DEN EVIGA PROCESSEN

Idag har det fotats, ramats och fixats med den nya serien målningar. För en gång skull är jag ute i god tid men vilken tid det tar!

Det kanske är lätt att tro att en färdigmålad målning är helt klar och direkt redo att visas upp men det är då efterarbetet börjar och alla dessa beslut som ska tas. Ska den spännas upp på kilram, hängas som den är med klämmor, ramas in, limmas på kartong för att sättas i en box, ska det vara glas på eller inte, vilken ram skall det vara – svart, vit, tunn, tjock eller ingen alls…………..så många val men en viktig del i processen som fortsätter fram tills dess att tavlan är helt färdigställd och redo att flytta vidare.

Med nya serien ” En doft av sommar” har jag valt vita ramar, vilket är lite ovanligt eftersom mina tavlor bara brukar vara uppspända. Men nu kände jag för något nytt och det blir jättefint, serien består än så länge av flera små som är 25×25 cm några som är 50×50 cm. Funderar även på att göra brickor på något av motiven, ska klura lite till på det.

Vad som också blir lite annorlunda är att verken kommer hållas hemliga tills 28 september, de ligger inte ute på hemsidan alls utan endast detaljbilder på instagram och facebook. Jag har valt att göra så för att stärka upplevelsen på själva visningsdagen. Något mer som blir nytt är att det blir After Work, mingel och visning endast en kväll, torsdag 28 september kl 17-20, vilket känns lite speciellt och kul. Det skulle vara fantastiskt roligt om du vill titta in och mingla lite med mig.

Det blir den sista utställningen i galleriet innan Galleri Villastaden blir mobilt.

Som sagt det känns som jag gått in i en ny fas inom konsten, härligt att ständigt utvecklas och förundras över livet och alla fantastiska möjligheter som ges.

Varmt välkommen på:

After Work, mingel & visning
Torsdagen 28 september
Kl 17-20
Galleri Villastaden, Övre Kvarngatan 44, Borås
Bjud gärna med familj, vänner och arbetskollegor, alla är välkomna!

Kram
Karolina

 

DET KREATIVA KAOSET

Nu är min målarstudio här hemma komplett igen!

Galleriet har under sommaren varit en tillfällig ateljé för mig och Martina, därför har det mesta av materialet varit där. Men nu så är allt på plats och det känns härligt att färgerna, kreativiteten och kaoset är nära inpå igen.

Jag älskar verkligen att ha måleriet hemma, att kunna vara i det men ändå inte när jag vill. Närheten till pågående tavlor, att kunna titta till dessa då och då, måla korta stunder eller många timmar. Att kunna fixa med något annat under torktiden eller påbörja någon ny målning, att det bästa ibland kan vara att bara sitta och glo på det kreativa kaoset med en kaffekopp i handen. Tänk att få leva med och i processen dygnet runt oavsett om jag målar eller inte. Ha det nära som ger livet mer mening och glädje.

Emellanåt är människor nyfikna på vad övriga familjen tycket om att halva vardagsrummet är målarstudio, att jag tar så stor plats med ”mitt”. Svaret är enkelt – eftersom min man tycker om att jag gör det jag älskar och även bonusdottern vet hur betydelsefullt måleriet är och därför en självklarhet i vårt hem. Det vore konstigt om det inte skulle få vara en del i vardagen, dessutom är det väldigt trivsamt (kanske inte när det är för rörigt och ligger kladdiga tavlor på hela vardagsrumsgolvet).

Vi bor litet, i en trerumslägenhet och ändå finns det plats för måleri, vissa har ett helt hus och tycker ändå inte att det finns utrymme. Men är det tillräckligt viktigt skapar man helt enkelt plats – så är det, svårare är det inte!

Idag har jag målat, målat och målat, fortsatt jobba med nya serien och det känns så bra. Jag kan nästan inte vänta tills den är klar att ställa ut……….lite exalterad faktiskt. Vart det blir vet jag inte än, har en längtan om en utställning i Bollebygd igen, det var två år sedan sist och det är där mina rötter finns, min grogrund. Men men det blir när det är blir och tillsvidare jobbar jag vidare……….

Kram
Karolina

 

Anna karolina larsson studio

HEJ DÅ FINA ATELJÈ

De senast dagarna har jag packat, röjt och flyttat allt från ateljén/kurslokalen i stan (skrev om förändringen i ett tidigare inlägg, läs här). Även förråden här hemma behövde röjas och rensas på prylar som inte längre används för att ge plats åt allt kursmaterial från ateljén, tur att vi har två:) Det har blivit några vändor till Erikshjälpen och återvinningsstationen, kånkat och burit upp och ner i trapporna men nu äntligen är det klart. Känner mig tio kilo lättare mentalt, att det kan vara så ljuvligt att rensa bland materiella ting. Själva handlingen att verkligen rensa, sortera och skicka vidare sånt som man är färdig med som andra kan ha bättre nytta av är läkande på något vis – ett avslut som är obeskrivligt skönt. Att släppa något för att ge plats åt annat och gå vidare – hålla igång flödet, det gillar jag!

Gjorde slutstädningen tidigare idag och lämnar nycklarna på måndag. Det har varit många härliga kurser och event i denna ljuvliga lokal med fantastiska människor, både vuxna och barn. Kreativiteten har sprudlat, mästerverk har skapats och det finaste av allt är mötet med er kära deltagare. Innerligt tacksam!

Nu är jag redo för nästa kapitel i mitt liv………….tjohooooooo

Kram
Karolina

atelje k

MÅLERIET & JAG

Tänk att inspirationen vaknat till liv!

Jag skrev i förra inlägget om att det varken blir Öland eller Medevi Brunn för mig i sommar. Hade bestämt mig för att ta en paus från måleriet över semestern med hopp om att målarlusten skulle infinna sig igen.

Det här med att driva eget företag och leva på det jag älskar har fantastiska fördelar men ibland också tyvärr nackdelar och det är när kraven på att prestera kommer smygandes. För mig blir det mer kännbart i de perioder när jag är mindre inkännande med mig själv och istället riktar för mycket uppmärksamhet utåt. När jag funderar och lägger fokus på vad andra tycker och vill se på målarduken. Detta har varit märkbart till och från under åren och precis innan semestern kände jag ingen glädje alls när jag tänkte på måleriet, kände mig helt tom, tänkte till och med att jag kanske skulle sluta måla. Inte alls roligt och väldigt jobbigt eftersom glädjen är själva kärnan i allt mitt skapande.

Men som sagt – det går att övervinna kraven och för mig är det bara en sak som hjälper. Det är att ägna mer tid åt mig själv i stillhet med mitt innersta, ju oftare jag mediterar och yogar ju mindre sårbar och påverkad blir jag av omvärlden. Det är då jag hittar tillbaka till mig själv och djupt där inne bor just glädjen, kreativiteten och inspirationen – det är då allt väcks upp igen.

Det är så lätt att dras med i det stora hjulet som snurrar på, där det är lätt att tro att det ytliga räknas eller vad andra tycker och tänker. Men det enda som är viktigt i måleriet är glädjen, för det är den energin som vibrerar genom målarduken och vidare till kanske dig?

Jag är så lycklig över att måla igen, har verkligen längtat efter det där speciella flödet när det knappt går att slita sig från ateljén. När all vaken tid går till måleriet och idéerna snurrar för fullt i huvudet. Jag fullkomligt älskar det! Dessutom har en ny serie målningar fötts ur denna kreativa eufori vilka jag hoppas ni får se på nästa utställning, var och när har jag ingen aning om än utan vi får se vad som dyker upp.

Tillit!

//Karolina

AnnaKarolinaLarsson

 

SOMMAR, SOMMAR, SOMMAR

Nedräkningen har börjat, bara två veckors jobb kvar innan en lång skön semester. I sommar blir det varken Medevi Brunn eller Öland utan jag har valt att spendera hela ledigheten med familjen. Det är första gången på många år som jag inte åker och målar, än så länge har jag inget sug alls och ibland är det bra att styra om och göra annat.

Känner att jag behöver bara vara och landa i vad som komma skall, vad det nu är. Det är en förändring på gång, det är tydligt. Jag har ingen kurslokal till hösten vilket känns bra för jag vill jobba mer med skapande skola som jag verkligen älskar. Jag vet att jag sagt det innan men – barn och måleri är en oslagbar kombo, det är oerhört inspirerande och glädjerikt. Det blir två stora projekt som drar igång direkt när terminen börjar.

Jag har sista Vedic Art kursen 20-21 juni och det kan vara så att det inte blir fler på ett längre tag. Som ni vet är jag impulsiv och det kan gå snabbt i vändningarna men det är så det känns nu och även detta behöver landa för att kanske öppna upp nya dörrar till något annat.

Eftersom det blir en flytt från ateljén på lilla brogatan 5 får ni gärna hjälpa mig att tömma lagret på allt målarmaterial, jag säljer ut Amsterdam akrylfärg för 50kr/tub (ord.pris 80kr), penslar, glitter, spatlar, canvas mm. Rea på allt!
Jag har öppet imorgon söndag 11 juni 10-12.30 för er som vill passa på att handla material inför en kreativ sommar, hör av dig om du vill komma en annan dag.

Galleri Villastaden har vi förvandlat till sommarateljé/ showroom till slutet av augusti då vi kör igång hösten med utställningar igen. Är du nyfiken på min konst finns pingviner, ugglor, brickor och målningar att se i galleriet. Hör bara av dig så bokar vi en tid.

Vi får se hur allt utvecklar sig framöver och vad universum har för plan, det är dags för nästa kapitel i mitt liv……………men först åtta veckors skön ledighet.

Glad sommar & kram till er!

//Karolina

Målningen nedan:
När det där magiska sker, då jag helt går upp i skapandet och försvinner in i målningen. Det riktigt bubblar och pirrar i kroppen. Jag drömmer mig bort och låter mig slukas av allt det vackra, fantastiska, gränslösa och nästan obeskrivliga. Känner mig som en avatar som går in i den förtrollande världen och upplever den med alla sinnen, varje liten cell i kroppen berörs. Jag älskar det, älskar stunden, blir förälskad av nuet. Så föddes Sigrid!

Titel: Sigrid
Storlek: 58×50 cm
Pris: 4.500 kr

Denna finns även i print, klicka här!

 

Sigrid