EN DOFT AV SOMMAR

Jag är överväldigad! Vilket strålande avslut det blev med en sista utställning i galleriet i torsdags. En fantastisk After Work med bubbel, jazz och konst, en riktigt skön kombination. Det blev rekord i antalet besökare och många konstverk som flyttade till nya hem.

Försöker smälta denna obeskrivliga upplevelse, får nypa mig i armen för det känns nästan overkligt. Tänk att JAG får erfara detta! Alla ni underbara människor som följer mig och kommer för att titta på det jag älskar att göra. Alla fina samtal kring livet, att få höra hur konsten berör och väcker något inom er. Era vackra ord som stärker mig och får mig att vilja fortsätta utvecklas som konstnär. Det bästa av allt är att det är just det jag önskar med måleriet – att det väcker glädje, energi och kraft som lyser bortom verkligheten, där ni har möjlighet att inspireras till att verkligen känna. Och att konstverken fyller er med härligt solsken.

Ni inspirerar mig! Tack tack tack kära ni för att ni förgyller mitt liv!

Den nya serien ”En doft av sommar” som jag haft lite hemlig fram till utställningen i torsdags känns väldigt speciell, något som inte riktigt går att ta på, som att jag tagit nästa steg och gått in i en ny fas. En ny uppdaterad version av mig själv, kanske Anna Karolina Larsson 2.0 som är redo att möta världen.

 

Nu finns äntligen tavlorna ute på hemsidan, det har varit väldigt svårt att hålla mig ifrån att inte lägga ut och visa något (förutom detaljbilder), eftersom jag ville stärka upplevelsen på just på utställningsdagen. Men nu äntligen har även ni som inte kunde komma möjlighet att se dom.

Pingvinerna finns det bara två kvar av men imorgon är det rakubränning  av en hel samling nya pingviner.

Än en gång – från djupet av mitt hjärta – TUSEN TACK!

Kram

DEN EVIGA PROCESSEN

Idag har det fotats, ramats och fixats med den nya serien målningar. För en gång skull är jag ute i god tid men vilken tid det tar!

Det kanske är lätt att tro att en färdigmålad målning är helt klar och direkt redo att visas upp men det är då efterarbetet börjar och alla dessa beslut som ska tas. Ska den spännas upp på kilram, hängas som den är med klämmor, ramas in, limmas på kartong för att sättas i en box, ska det vara glas på eller inte, vilken ram skall det vara – svart, vit, tunn, tjock eller ingen alls…………..så många val men en viktig del i processen som fortsätter fram tills dess att tavlan är helt färdigställd och redo att flytta vidare.

Med nya serien ” En doft av sommar” har jag valt vita ramar, vilket är lite ovanligt eftersom mina tavlor bara brukar vara uppspända. Men nu kände jag för något nytt och det blir jättefint, serien består än så länge av flera små som är 25×25 cm några som är 50×50 cm. Funderar även på att göra brickor på något av motiven, ska klura lite till på det.

Vad som också blir lite annorlunda är att verken kommer hållas hemliga tills 28 september, de ligger inte ute på hemsidan alls utan endast detaljbilder på instagram och facebook. Jag har valt att göra så för att stärka upplevelsen på själva visningsdagen. Något mer som blir nytt är att det blir After Work, mingel och visning endast en kväll, torsdag 28 september kl 17-20, vilket känns lite speciellt och kul. Det skulle vara fantastiskt roligt om du vill titta in och mingla lite med mig.

Det blir den sista utställningen i galleriet innan Galleri Villastaden blir mobilt.

Som sagt det känns som jag gått in i en ny fas inom konsten, härligt att ständigt utvecklas och förundras över livet och alla fantastiska möjligheter som ges.

Varmt välkommen på:

After Work, mingel & visning
Torsdagen 28 september
Kl 17-20
Galleri Villastaden, Övre Kvarngatan 44, Borås
Bjud gärna med familj, vänner och arbetskollegor, alla är välkomna!

Kram
Karolina

 

DET KREATIVA KAOSET

Nu är min målarstudio här hemma komplett igen!

Galleriet har under sommaren varit en tillfällig ateljé för mig och Martina, därför har det mesta av materialet varit där. Men nu så är allt på plats och det känns härligt att färgerna, kreativiteten och kaoset är nära inpå igen.

Jag älskar verkligen att ha måleriet hemma, att kunna vara i det men ändå inte när jag vill. Närheten till pågående tavlor, att kunna titta till dessa då och då, måla korta stunder eller många timmar. Att kunna fixa med något annat under torktiden eller påbörja någon ny målning, att det bästa ibland kan vara att bara sitta och glo på det kreativa kaoset med en kaffekopp i handen. Tänk att få leva med och i processen dygnet runt oavsett om jag målar eller inte. Ha det nära som ger livet mer mening och glädje.

Emellanåt är människor nyfikna på vad övriga familjen tycket om att halva vardagsrummet är målarstudio, att jag tar så stor plats med ”mitt”. Svaret är enkelt – eftersom min man tycker om att jag gör det jag älskar och även bonusdottern vet hur betydelsefullt måleriet är och därför en självklarhet i vårt hem. Det vore konstigt om det inte skulle få vara en del i vardagen, dessutom är det väldigt trivsamt (kanske inte när det är för rörigt och ligger kladdiga tavlor på hela vardagsrumsgolvet).

Vi bor litet, i en trerumslägenhet och ändå finns det plats för måleri, vissa har ett helt hus och tycker ändå inte att det finns utrymme. Men är det tillräckligt viktigt skapar man helt enkelt plats – så är det, svårare är det inte!

Idag har jag målat, målat och målat, fortsatt jobba med nya serien och det känns så bra. Jag kan nästan inte vänta tills den är klar att ställa ut……….lite exalterad faktiskt. Vart det blir vet jag inte än, har en längtan om en utställning i Bollebygd igen, det var två år sedan sist och det är där mina rötter finns, min grogrund. Men men det blir när det är blir och tillsvidare jobbar jag vidare……….

Kram
Karolina

 

Anna karolina larsson studio

HEJ DÅ FINA ATELJÈ

De senast dagarna har jag packat, röjt och flyttat allt från ateljén/kurslokalen i stan (skrev om förändringen i ett tidigare inlägg, läs här). Även förråden här hemma behövde röjas och rensas på prylar som inte längre används för att ge plats åt allt kursmaterial från ateljén, tur att vi har två:) Det har blivit några vändor till Erikshjälpen och återvinningsstationen, kånkat och burit upp och ner i trapporna men nu äntligen är det klart. Känner mig tio kilo lättare mentalt, att det kan vara så ljuvligt att rensa bland materiella ting. Själva handlingen att verkligen rensa, sortera och skicka vidare sånt som man är färdig med som andra kan ha bättre nytta av är läkande på något vis – ett avslut som är obeskrivligt skönt. Att släppa något för att ge plats åt annat och gå vidare – hålla igång flödet, det gillar jag!

Gjorde slutstädningen tidigare idag och lämnar nycklarna på måndag. Det har varit många härliga kurser och event i denna ljuvliga lokal med fantastiska människor, både vuxna och barn. Kreativiteten har sprudlat, mästerverk har skapats och det finaste av allt är mötet med er kära deltagare. Innerligt tacksam!

Nu är jag redo för nästa kapitel i mitt liv………….tjohooooooo

Kram
Karolina

atelje k

MÅLERIET & JAG

Tänk att inspirationen vaknat till liv!

Jag skrev i förra inlägget om att det varken blir Öland eller Medevi Brunn för mig i sommar. Hade bestämt mig för att ta en paus från måleriet över semestern med hopp om att målarlusten skulle infinna sig igen.

Det här med att driva eget företag och leva på det jag älskar har fantastiska fördelar men ibland också tyvärr nackdelar och det är när kraven på att prestera kommer smygandes. För mig blir det mer kännbart i de perioder när jag är mindre inkännande med mig själv och istället riktar för mycket uppmärksamhet utåt. När jag funderar och lägger fokus på vad andra tycker och vill se på målarduken. Detta har varit märkbart till och från under åren och precis innan semestern kände jag ingen glädje alls när jag tänkte på måleriet, kände mig helt tom, tänkte till och med att jag kanske skulle sluta måla. Inte alls roligt och väldigt jobbigt eftersom glädjen är själva kärnan i allt mitt skapande.

Men som sagt – det går att övervinna kraven och för mig är det bara en sak som hjälper. Det är att ägna mer tid åt mig själv i stillhet med mitt innersta, ju oftare jag mediterar och yogar ju mindre sårbar och påverkad blir jag av omvärlden. Det är då jag hittar tillbaka till mig själv och djupt där inne bor just glädjen, kreativiteten och inspirationen – det är då allt väcks upp igen.

Det är så lätt att dras med i det stora hjulet som snurrar på, där det är lätt att tro att det ytliga räknas eller vad andra tycker och tänker. Men det enda som är viktigt i måleriet är glädjen, för det är den energin som vibrerar genom målarduken och vidare till kanske dig?

Jag är så lycklig över att måla igen, har verkligen längtat efter det där speciella flödet när det knappt går att slita sig från ateljén. När all vaken tid går till måleriet och idéerna snurrar för fullt i huvudet. Jag fullkomligt älskar det! Dessutom har en ny serie målningar fötts ur denna kreativa eufori vilka jag hoppas ni får se på nästa utställning, var och när har jag ingen aning om än utan vi får se vad som dyker upp.

Tillit!

//Karolina

AnnaKarolinaLarsson

 

SOMMAR, SOMMAR, SOMMAR

Nedräkningen har börjat, bara två veckors jobb kvar innan en lång skön semester. I sommar blir det varken Medevi Brunn eller Öland utan jag har valt att spendera hela ledigheten med familjen. Det är första gången på många år som jag inte åker och målar, än så länge har jag inget sug alls och ibland är det bra att styra om och göra annat.

Känner att jag behöver bara vara och landa i vad som komma skall, vad det nu är. Det är en förändring på gång, det är tydligt. Jag har ingen kurslokal till hösten vilket känns bra för jag vill jobba mer med skapande skola som jag verkligen älskar. Jag vet att jag sagt det innan men – barn och måleri är en oslagbar kombo, det är oerhört inspirerande och glädjerikt. Det blir två stora projekt som drar igång direkt när terminen börjar.

Jag har sista Vedic Art kursen 20-21 juni och det kan vara så att det inte blir fler på ett längre tag. Som ni vet är jag impulsiv och det kan gå snabbt i vändningarna men det är så det känns nu och även detta behöver landa för att kanske öppna upp nya dörrar till något annat.

Eftersom det blir en flytt från ateljén på lilla brogatan 5 får ni gärna hjälpa mig att tömma lagret på allt målarmaterial, jag säljer ut Amsterdam akrylfärg för 50kr/tub (ord.pris 80kr), penslar, glitter, spatlar, canvas mm. Rea på allt!
Jag har öppet imorgon söndag 11 juni 10-12.30 för er som vill passa på att handla material inför en kreativ sommar, hör av dig om du vill komma en annan dag.

Galleri Villastaden har vi förvandlat till sommarateljé/ showroom till slutet av augusti då vi kör igång hösten med utställningar igen. Är du nyfiken på min konst finns pingviner, ugglor, brickor och målningar att se i galleriet. Hör bara av dig så bokar vi en tid.

Vi får se hur allt utvecklar sig framöver och vad universum har för plan, det är dags för nästa kapitel i mitt liv……………men först åtta veckors skön ledighet.

Glad sommar & kram till er!

//Karolina

Målningen nedan:
När det där magiska sker, då jag helt går upp i skapandet och försvinner in i målningen. Det riktigt bubblar och pirrar i kroppen. Jag drömmer mig bort och låter mig slukas av allt det vackra, fantastiska, gränslösa och nästan obeskrivliga. Känner mig som en avatar som går in i den förtrollande världen och upplever den med alla sinnen, varje liten cell i kroppen berörs. Jag älskar det, älskar stunden, blir förälskad av nuet. Så föddes Sigrid!

Titel: Sigrid
Storlek: 58×50 cm
Pris: 4.500 kr

Denna finns även i print, klicka här!

 

Sigrid

 

NYA VÄGAR

Tiden bara flyger iväg och det har redan gått ett halvår sedan jag fick tillgång till den fantastiska ateljén. Perioden lider tyvärr mot sitt slut och det är dags för mig att inom en snar framtid flytta. Det har varit en väldigt fin möjlighet att få känna på hur det är att driva kurslokal med showroom och butik. Jag är oerhört glad och tacksam över att så många människor hittat till Ateljé K och inspirerats av måleriet, både vuxna och barn, företag, svensexor och tjejgäng. Framöver vet jag egentligen ingenting om hur det kommer bli med kurser och skaparevent, tänker att det ger sig när det är moget.

Det enda jag vet just nu är att jag vill skulptera fler pingviner då alla såldes på utställningen senast. Är lite smått förälskad i dessa ljuvliga varelser måste jag erkänna.

På lördag är sista vernissagen i galleriet innan vi gör ett uppehåll över sommaren. Vi kommer förvandla Galleri Villastaden till ateljé under juni, juli och halva augusti innan vi kör igång med nya utställningar hela hösten. Så ni som är intresserade av brickor, keramik, konsttryck eller målningar är välkomna att höra av er och boka visning eller om ni hellre vill handla direkt i nya shoppen, klicka här!

Det är bara ett tillfälle kvar med ”Öppen Ateljé” och det är på tisdag 25 april kl 15-19, så passa på om du vill testa om måleri är något för dig eller om du vill måla tillsammans med andra, läs mer här!

För att slippa flytta och kånka mer prylar än nödvändigt kommer det förmodligen bli en flyttrea på färg, penslar och målarmaterial någon gång i maj/ juni, återkommer med mer information.

Hoppas vi ses på ”Öppen ateljé” till veckan!

Karolina

Bild: ”Tålmodiga Tryggve” och brickan ”Catch me if you can”

annakarolinalarssonkeramik

YES YES YES

Äntligen är shoppen klar och ligger ute på min hemsida, klicka här! Nu är det fritt fram att beställa print och brickor.

Du kan välja och vraka mellan olika motiv och storlekar så att det på bästa sätt passar just ditt hem eller kontor. Det är snyggt att hänga upp konsttrycken med klämmor vilket är enkelt och lätt eller rama in om du hellre vill det.

Imorgon kl 16-19 fortsätter utställningen i galleriet som spirar av vårkänslor, ljuva nyanser och en skön mix av keramik, målningar, prints och brickor. Det finns bara några få pingviner kvar, de flesta fick nya hem i lördags på releasen så passa på att titta förbi. Det går givetvis att se samtliga konsttryck och beställa direkt av mig om du önskar.

Hoppas vi ses imorgon:)

Glad Påsk!

Karolina

galleri_villastaden_anna_karolina_larsson

R E L E A S E

Underbart med vår – är så lycklig för en härlig helg med sol. Det har jag längtat efter länge och det känns verkligen som vi går mot ljusare tider. Tänk vad lite sol och värme kan göra för själen, allt blir liksom lättare när vårkänslorna bubblar i kroppen.

Lördag 8 april 11-15 blir det releaseparty!
Vi firar våren och att mina konsttryck samt webshop äntligen är klart för lansering. Boka in i kalendern redan nu! Alla är välkomna så ta med alla ni känner!

Det blir mingel och visning i galleriet (Galleri Villastaden) som kommer vara fyllt med konsttryck, nya abstrakta orginalmålningar, brickor samt helt nydesignade keramikskulpturer – både ugglor och pingviner.

Det blir finfina erbjudanden samt en tävling för er som besöker utställningen. Klicka gärna i att ni kommer i evenemanget på Facebook, klicka här!

Art to go gäller på keramik, brickor samt orginalmålningar –  alltså det ni köper får ni ta med hem direkt.

Swish gäller som betalning.

Övriga öppettider:
Tisdag 11 april 16-19
Tisdag 18 april 16-19

Hör gärna av er för personlig visning om ni inte har möjlighet att komma under öppettiderna.

Utställningen pågår till 18 april.

Varmt välkomna!

Galleri Villastaden
Övre Kvarngatan 44, Borås

 

colors_anna_karolina_larsson

 

NYTT BLIR TILL

Idag har det fotograferats för fullt, både tavlor och keramik. I år har jag lovat mig själv att bli bättre på att jobba mer med att nå ut med min konst på nätet. Att starta en webshop i anslutning till min hemsida där det går att handla brickor, kuddar, konstkort samt posters/konsttryck. För något år sedan var jag pågång med konsttryck men det blev mest krångel och jag var osäker på om jag ville. Men nu känns det helt rätt och allt flyter på, så tiden är inne – det är dags. Jag vet att det är många av er som efterfrågat detta och snart är det verklighet, tjohooooo.

Tanken är att det blir motiv från mina senare målningar, de som är sålda är sålda och jag har inte tillräckligt bra bilder som går att använda till tryck. De flesta motiv kommer finnas i tre olika format så att ni kan välja det som passar bäst till hemmet. 

För er som går och väntar på webshopen med målarmaterial kan jag berätta att det inte kommer bli någon sådan i nuläget utan ni är varmt välkomna till Ateljé K om ni vill handla. Efter en höst som varit väldigt intensiv som jag skrev om i förra blogginlägget (läs mer här) var det nödvändigt att börja skala av och ta bort sånt som jag inte känner för till hundra procent. När jag väl tog beslutet att inte sälja målarmaterial på nätet lättade en jättestor sten från mina axlar, så himla skönt men kanske tråkigt för er som inte bor nära. Nu är mitt fokus att bara jobba med det som skänker total glädje, det blir det som får vara mitt roder framöver. Allt annat ordnar sig – tillit!

Jag hojtar till när jag släpper mina konsttryck och webshopen är klar, tror det blir om några veckor……..

Vi hörs:) 

IMG_6338